8 Ιανουαρίου 2006

Kreator - Enemy of God



Εν όψει της επερχόμενης συναυλίας των Γερμανών thrasher στη Θεσσαλονίκη είπα να γράψω ένα review για τον πρόσφατο δίσκο τους, ονόματι Enemy of God . Η αλήθεια είναι ότι τον είχα ακούσει καιρό πριν κυκλοφορήσει αλλά είτε λόγω έλλειψης χρόνου είτε λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος δεν έγραψα κάτι. Να διευκρινίσω ότι όταν λέω έλλειψη ενδιαφέροντος δεν εννοώ ότι είναι χάλια ο δίσκος. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με μια σειρά.


Οι Kreator είναι ένα από τα συγκροτήματα της Αγίας Τριάδας του γερμανικού thrash. Αν μη τι άλλο οξύμωρος ο όρος :P Ενημερωτικά τα άλλα δύο είναι οι Sodom και οι Destruction (ακόμα παραμιλάει ο Στάθαρος που του χα πει ότι έψαχνα στο ίντερνετ για αυτούς). Οι Kreator έχουν κυκλοφορήσει αρκετούς καλούς δίσκους μερικοί από τους οποίους θεωρούνται κλασσικοί του ιδιώματος. Προσωπικά πιο πολύ μ’ αρέσουν οι κυκλοφορίες τους της τελευταίας δεκαετίας παρά της χρυσής εποχής του thrash.


Πάμε και στο Enemy of God. Μονολεκτικά καλούτσικος δίσκος. Δεν έχει την τραγουδάρα όπως ο προηγούμενος (για το Violent Revolution ο λόγος) αλλά κάποιες πολύ καλές στιγμές. Το Ancient Plague προκαλεί το ενδιαφέρον με τις επικές διαστάσεις του, το Impossible Brutality για το ξεσηκωτικό riff του κοκ. Από την άλλη όμως μερικά τραγούδια βρωμάνε thrashιλα. Κάτι από Slayer των μέσων 80s, κάτι το τρέξιμο χωρίς αιτία, ουρλιαχτά και κοπάνημα άλλων εποχών μάλλον με αφήνουν αδιάφορο. Σε άλλους μπορεί αυτό να ακούγεται εξαιρετικό αλλά σε μένα το αντίθετο.


Δεν το κόβω να πηγαίνω στη συναυλία γιατί 2 ώρες thrash χωρίς σταματημό, δεν αντέχεται. (καλά αυτό είναι μαλακεία δικαιολογία αφού στις 22 του Μάρτη θα δώσουμε βροντερό παρόν στους Sepultura, Arise!!). Όσοι έχουν σχέση με το χώρο ας προτιμήσουν προηγούμενους δίσκους τους και μετά ας περάσουν σε αυτόν. Σιγά μη ξέρει κανένας αναγνώστης του Blaze τι εστί thrash αλλά λέμε τώρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: