20 Μαΐου 2006

Run to the hills

Σύντομος θα είμαι. Πριν από χρόνια, όταν ήμουν και εγώ μικρός, τα πράγματα αν και δεν ήταν πολύ καλά, αν και δεν υπήρχαν πολλά λεφτά, φάνταζαν τουλάχιστον πιο λογικά, πιο οργανωμένα. Σήμερα επικρατεί και επεκτείνεται μια οργανωμένη αναρχία. Στους δρόμους που ο καθένας κάνει ότι θέλει, στην οικονομία που οι κερδοσκόποι ανεβοκατεβάζουν τις τιμές, στην πολιτική που οι ιδεολογίες έχουν χαντακωθεί και όλα γίνονται για την καρέκλα, στην επαγγελματική εξέλιξη που το μέσο είναι το παν, στην προσωπική ζωή που η υποκρισία είναι απαραίτητο συστατικό (μην πω μαγκιά), στις αξίες που ο καθένας τις προσαρμόζει στον χαρακτήρα και την παιδεία του, στην καλαισθησία που τα χθεσινά σκουπίδια είναι τα σημερινά είδωλα. Όποιος δεν αντέχει όλα αυτά, δεν έχει άλλη λύση δυστυχώς.

ΥΓ Ο Γράψας (ο αρχηγός του στρατού) ήρθε και έγραψε τα στελέχη του τάγματός μου εκεί που ξέρουμε. Γελάμε οι φαντάροι με τους αιώνιους «ψαράδες»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

(1)
Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου φίλε, εκτός από τη δεύτερη πρόταση. "Πριν από χρόνια, όταν ήμουν και εγώ μικρός, τα πράγματα αν και δεν ήταν πολύ καλά, αν και δεν υπήρχαν πολλά λεφτά, φάνταζαν τουλάχιστον πιο λογικά, πιο οργανωμένα."
Είναι τεράστιο λάθος να πιστεύεις κάτι τέτοιο και λογικά λανθασμένο. Μάλλον ήσουν αρκετά μικρός για να βιώσεις κοινωνικές αδικίες κ.α. Θα προσθέσω βέβαια ότι κάθε επόχη έχει διαφορετικά και διαφορετικής πολυπλοκότητας προβλήματα αλλά τα προβλήματα που αναφέρεις προυπήρχαν και σε απίστευτα μεγαλύτερο βαθμό.
(2)
Επίσης, η εισαγωγή και ο επίλογος δείχνει διάθεση συμβιβασμού (όχι συμμετοχής) με την κοινωνική αδικία και μιζέρια. Δεν είσαι ο μόνος που αισθάνεται έτσι και συνεπώς είναι αδύνατον να μην υπάρχει διέξοδος αλλαγής. Φυσικά, αν παγιδευτείς στο σημερινό πολιτικό profile του μέσου πολίτη, δηλαδή απλά ψηφίζω (ή δεν ψηφίζω ή ψηφίζω τον Χ) και γενικά ότι έχει να κάνει με αντιπροσωπευομένη δημοκρατεία τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Αλλά υπαρχουν λύσεις. Υπάρχουν τρόποι δράσης. Σε τοπικό, εθνικό, διεθνές, ατομικό, συλλογικο επίπεδο. Έλαιος. Οργανωθείτε.
(3) Χαιρετώ κάθε φιλαράκι απ'το ΠΑΜΑΚ που συν-blogάρει. Καλά να περνάτε.

Anton είπε...

ΥΓ Ελπίζω να σε κατατόπισε - αποζημίωσε το επόμενο post