17 Ιουνίου 2006

Χαλκυδεικί

Τι πανικός είναι αυτός, ειδικά κάθε ΣΚ, με την Χαλκιδική. Χιλιάδες αυτοκίνητα, δεκάδες χιλιάδες κόσμου όλοι με ένα προορισμό, όλοι προς την ίδια κατεύθυνση. Τι έγινε ρε παιδιά ανακαλύψατε τη Γη της Επαγγελίας; Ή τα τελευταία χρόνια ανακαλύψατε τι εστί αυτό το μέρος; Μάλλον τώρα φούσκωσε το πορτοφόλι σας και πάτε να τα σπρώξετε σε beach bar, καφετέριες, εστιατόρια, ταβέρνες, club κλπ κάθε ΣΚ. Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι δεν ξέρουν πως γράφετε και μεις που και καλά καταγόμαστε από εκεί πήζουμε στην πόλη. Άδικη κενωνία :)

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χιλιοειπωμένο ανέκδοτο,

Δυο Σαλονικοί πεθαίνουν και πάνε παράδεισο. Γάργαρα νερά, φύση σε όλο της το μεγαλείο, άπειρο φαγητό, γυναίκες πανέμορφες, αγγελούδια να φτερουγίζουν κοκ. Οπότε γυρνά ο ένας και λέει του αλλουνού "Καλά ειναι εδώ ... αλλά σα τη Χαλκιδική δεν έχει".

Κολλημένοι με τη μπάλα...

Ανώνυμος είπε...

Τα τελευταία χρόνια έπαιξαν πολύ τα νησιά, Μύκονος,Σαντορίνη κτλ κάποια στιγμη όμως λογικό είναι να αρχίσουν όλοι να ψάχνουν για κάτι διαφορετικό.Έτσι είναι προφανώς η σειρά της Χαλκιδικής τώρα να γίνει "in":)Θα έπρεπε ίσως να χαίρεστε που προτιμούν την περιοχή σας. Όσο για το ότι δεν πάτε εσείς που είστε από εκεί δεν φταίει η "άδικη κενωνία" αλλά εσείς που βαριέστε! :P

Ανώνυμος είπε...

Dear Dizzy..,

άλφα, προσωπικά (απ'ότι κατάλαβα και του seventh) δεν μου τη σπάει ο τουρισμός της Χαλκιδικής αλλά ο τουρισμός της Κυριακής (και ενίοτε του Σαββάτου) της Χαλκιδικής. Να σηκώνεται όλη η πόλη και τα περίχωρα και να τρέχει Χαλκιδική για ένα καφέ και μια βουτιά το βρίσκω αρνητικό από πολλές απόψεις.

βήτα, η Χαλκιδική ήταν πάντα in απλά πλέον, ένα λόγω καλύτερης οδικής σύνδεσης με την Θεσ/νίκη και δύο λόγω οικονομικής δυσκολίας των περισσοτέρων να πάνε διακοπές της προκοπής όλοι διαλέγουν την κοντινή Χαλκιδική για τα Σαβ/κα τους.

και γάμμα, η Χαλκιδική είναι εντελώς υποανάπτικτη τουριστικά. Εγώ δεν θα 'χα κανένα πρόβλημα με τις διακοπές Σαββατοκύριακου αλλά δυστυχώς δεν τον αντέχει τόσο κόσμο (και τι κόσμο?) η περιοχή.

Dear seventh,
καλά κάνεις και δεν πας Χαλκιδική αδερφέ γιατί από τη Βάλτα που είσαι ούτε που τη βλέπεις τη θάλασσα. Κάτσε πόλη. Τουλάχιστον απ' την Τούμπα τη μυρίζεις :)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Βαγγέλη εγω ακόμα δεν κατάλαβα γιατί σας ενοχλεί ο τουρισμός έστω και αν είναι απλά της Κυριακής! :)
Συμφωνώ με το ότι ίσως δεν είναι αρκετά αναπτυγμένη η περιοχή ( συ είπας!) αλλα αυτό δε σημαίνει ότι φταίει ο κοσμάκης που όπως λες δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πάει αλλου για να ξεχαστεί λίγο.Ίσα ίσα που ισως αυτός ο κόσμος βοηθήσει να ξυπνήσουν κάποιοι υπεύθυνοι και να αξιοποιηθεί σωστά η περιοχή όπως επίσης και πολλές αλλες περιοχές στην Ελλάδα.
Aφήστε τη γκρίνια λοιπόν και πάτε για καμιά βουτιά κι εσείς! :)

Ανώνυμος είπε...

Dear dizzy & alex (μιας που ο seventh είναι απών - θα σφουγγαρίζει το φρουραρχείο μάλλον),

κατα βάση δεν τίθεται θέμα διάκρισης μεταξύ αυθημερόν και διαρκής τουρισμού παρά μόνο μεταξύ ποιοτικού και μη ποιοτικού τουρισμού (ανεξαρτήτως διάρκειας). Η ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών, δηλαδή, είναι αυτή που μετράει. Τρεις ώρες να φτάσεις Καλλιθέα και τέσσερις να πας πίσω Θεσ/νίκη, άθλιοι δρόμοι, 2-3 αυτοκινητιστικά κάθε ΣΚ, ξαπλώστρες η μία πάνω στην άλλη, κόσμος να πατάει ο ένας τον άλλο και τη Δευτέρα ένα απίστευτο βαλτοτόπι και σκουπιδαριό, κοκ. Ένα απέραντο μπουρδέλο.

Εντάξει ... κι εγώ τη γουστάρω την μη-ποιότητα που και που, είναι πιο ορίτζιναλ, πιο λαική, πιο κοντά στη φύση μας. Αλλά αυτό το μπάχαλο γίνεται σ'όλες τις πτυχές της ζωής μας. Από την έυρεση εργασίας μέχρι τη βία στα γήπεδα, από την εκπαίδευση μέχρι την επιχειρηματική δραστηριότητα, παντου. Έλαιος.

Τις πταίει? Αυτό είν' αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Anton είπε...

"βαγγέλης said...μιας που ο seventh είναι απών - θα σφουγγαρίζει το φρουραρχείο μάλλον)" :D Μέσα έπεσες.
Καταρχήν χαίρομαι για τη συμμετοχή και να πω και ένα γεια στον Dizzy (δεν τον ξέρω τον άνθρωπο). Εμένα πάντως περισσότερο από όλα που αναφέρετε με ενοχλεί αυτό το trend που έχει γίνει πια η Χαλκιδική. Η μαζικότητα (με όσα κακά αυτά συνεπάγεται) από μόνη της είναι κάτι δυσάρεστο. Δηλαδή τόσα χρόνια αυτοί οι άνθρωποι δεν πήγαιναν για μπάνιο τα ΣΚ? Τέλος πάντων, θα σταματήσουν τα έργα και θα μειωθεί τουλάχιστον η ταλαιπωρία.

Ανώνυμος είπε...

7th : κοριτσάκι είμαι :)
Βαγγέλη :άκουσα σήμερα ότι στη Χακιδική ήταν οι υποψήφιες των καλλιστείων της Σερβίας ;) Αυτό νομίζω ειναι ποιότητα. :P Eίδες που παραπονιόσουν?!