8 Οκτωβρίου 2006

Maiden Boston

Και επειδή οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι Iron Maiden δεν θα μας επισκεφθούν στην τωρινή τους περιοδεία για το εξαιρετικό A Matter of Life and Death, ο ανταποκριτής μας στην Βοστώνη Βαγγέλης, μας μεταφέρει λίγη από τη μαγεία του show τους.

(με τη ματιά ενός άσχετου)

Agganis Arena, Παρασκευή, 6 Οκτώβρη,

Το στάδιο γεμάτο, χωρίς τα ελληνικού τύπου "μέταλλα" στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον. Υπήρχαν και άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των -άντα (όχι γενεές δεκατέσσερις βέβαια όπως στους Rolling Stones), γυναίκες άλλες καλοντυμένες και άλλες λιγότερο ... ντυμένες, μπαμπάδες με εκκολαπτόμενα μεταλλο-παιδάκια. Θετική έκπληξη. Όλοι σε μαύρο φόντο, μπλουζάκια Maiden, που και που και κανα άσχετο ACDC, Pantera πάντως μακράν καλύτερα των δικών μας κοκκινο-χακί άσχετων μέσα στο πλήθος. Το support συγκρότημα ολίγον λίγο αλλά support είν'αυτό.

Maiden Maiden ολόκληρο το στάδιο και ... brighter than a thousand suns. Καταπληκτική συναυλία, τα τραγούδια γαμάτα και στο πρώτο μισό που έπαιζαν τον καινούριο δίσκο και στο δεύτερο που έπαιξαν κλασικά. Απίστευτη ατμόσφαιρα στο Fear of the dark με τον Eddie να εμφανίζεται μέσα από ένα τεράστιο τανκ στο πίσω μέρος της σκηνής πάνω απ'τον drammer και να αναζητά τον εχθρό με κιάλια μέσα στο πλήθος, ίσως και πιο πέρα προς Washington μεριά, και εν συνεχεία trooper να περπατάει επί σκηνής.

Κι ο Bruce Dickinson να φωνάζει. Scream for me Bostoooooooooon.

Δεν υπάρχουν σχόλια: