3 Φεβρουαρίου 2007

Αθλητικά

Θεωρώ ότι η ενασχόληση με κάτι σε υπερβολικό βαθμό και για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λάθος. Ακόμα και αν αυτό το κάτι μας αρέσει πολύ. Από την άλλη το πότε η απλή ενασχόληση γίνεται υπερβολή και κόλλημα είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσεις καθώς τα στάνταρντ του καθενός είναι διαφορετικά.
Μετά από αυτόν τον ολίγον τι «φιλοσοφικό» πρόλογο να πάμε στο κυρίως το θέμα, το οποίο είναι τα αθλητικά. Τα αθλητικά είναι μια κλασσική περίπτωση που πολλοί αποκτούν ψύχωση και δεν μιλάω για τους κάφρους των γηπέδων αλλά για νορμάλ και μορφωμένα άτομα. Η δίψα για άχρηστες πληροφορίες κάθε λογής, η ενασχόληση σε κάθε περίσταση με την αθλητική επικαιρότητα καθώς και η παθιασμένη αναφορά υπέρ της ομάδας είναι προσδιοριστικά της υπερβολής, ίσως και του λάθους προσανατολισμού. Η ανάλαφρη αναφορά και η λεγόμενη καζούρα πιστεύω ότι είναι αυτά που ταιριάζουν περισσότερο σε θέματα με την βαρύτητα των αθλητικών.
Να κλείσω με κάτι σχετικό. Ο παραγοντισμός στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού και ιδίως του ποδοσφαίρου είναι μια μαύρη τρύπα. Και πόσα δεν είναι στραβά στον τομέα της οργάνωσης και της σωστής διαχείρισης στον ελληνικό χώρο θα αναρωτηθεί κάποιος εύλογα. Έτσι όταν κάτι πάει προς την άλλη κατεύθυνση τραβάει την προσοχή. Θέλω να πιστεύω ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει με την περίπτωση του ποδοσφαιρικού Άρη. Και για να προλάβω μανιασμένες επιθέσεις να διευκρινίσω ότι μιλάω για το μοντέλο διοίκησης, το οποίο δεν βασίζεται στην κλασσική μέθοδο «ας καταχρεωθεί η ομάδα, εγώ κάνω το κομμάτι μου». Μια που δεν υπάρχει το χρήμα ακολουθείται μια διαφορετική προσέγγιση με απόκτηση παικτών από Ισπανία ή Λατινική Αμερική με συμφωνίες που δεν χρεώνουν την ομάδα. Έτσι δείχνει να είναι η πολιτική μέχρι τώρα και το καλό είναι ότι δημιουργείται ένα κλίμα εμπιστοσύνης καθώς μια ομάδα μη χρεωμένη και με έξυπνες κινήσεις μπορεί να επιπλεύσει στο βούρκο του ελληνικού πρωταθλήματος.

3 σχόλια:

Nick είπε...

Τώρα δηλαδή γκρινιάζεις; :@ Ρωτάω για να στην πω αν είναι, όπως κάνεις εσύ σε ΟΤΙ λέω! ΧΑΧΑΧΑ!

Αν και ενδιαφέροντα αυτά που γράφεις, όπως ξες μισώ με πάθος το ποδόσφαιρο (και αρκετά, λάθος, σχεδόν όλα τα πράγματα!), ειδικά το ελληνικό, γιατί προσφέρει απαίσιο θέαμα (βλέπε αυτογκολ Νικοπολίδη) και είναι τόσο τελματωμένο όσο η ελληνική κοινωνία που το στηρίζει και κάνει αυτά τα μαλακιστήρια που αυτοαποκαλούνται "αθλητές" πλούσιους...

Είδες χώρεσα άλλη μια thrash γκρίνια!

Anton είπε...

Από Radikal's Blaze γιατί δεν το κάνεις Radikal's γκρίνια; :P Όπως και άλλα πράγματα έτσι και ο αθλητισμός είναι μια ευχάριστη ασχολία. Αλλά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα

Nick είπε...

Το σωστό θα ήταν RadiKaL's Grumbling :p

Μα ασφαλώς και τα αθλητικά είναι ενδιαφέροντα! To Football (το αμερικάνικο εννοείται!), η F1, το WRC, το Moto GP, κάθε λογής extreme και χειμερινό spor!

Απλά όχι το ποδόσφαιρο και κυρίως το ελληνικό!