18 Φεβρουαρίου 2007

Power

Καιρό έχω να αναφερθώ σε κυκλοφορίες καινούργιων δίσκων. Όσοι γουστάρουν πιο power ακούσματα από το χώρο του metal θα βρουν ενδιαφέρουν στα παρακάτω. Οι λοιποί είτε ας προσπεράσουν είτε καιρός να δοκιμάσουν.
Ας ξεκινήσω από το δίσκο των βετεράνων Saxon που θα κυκλοφορήσει στις 5/3. Ο τίτλος του είναι Inner Sanctum και μια ματιά στο εξώφυλλο αρκεί να καταλάβει κανείς με τι ασχολούνται και αυτή τη φορά. Τώρα από μουσικής άποψης ο δίσκος έχει τα στάνταρ των βρετανών αλλά δεν φτάνει στα επίπεδα προηγούμενων κυκλοφοριών (και δε μιλάω φυσικά για τους κλασσικούς δίσκους τους της δεκαετίας του 80). Σα να μου ακούγονται λίγο κουρασμένοι ενώ και η φωνή του Bif δυσκολεύεται να βγει.
Παμε και στην τρίτη προσπάθεια των Masterplan που κυκλοφορεί στις 26/2. ΜΚ ΙΙ ο τίτλος για να σηματοδοτήσει το δεύτερο line up του γκρουπ. Έφυγε ο Jorn Lande αλλά και ο νέος τραγουδιστής ακούγεται καλός. Από τους Riot πέρασε άλλωστε. Ο ήχος του γκρουπ που τους έκανε αγαπητούς και κυρίως του ξεχώρισε από την power σαβούρα είναι παρόν. Αυτό είναι το μεγαλύτερο credit του δίσκου. Τώρα από συνθέσεις κινείται στα επίπεδα του προηγούμενου δίσκου (ίσως ένα κλικ πιο κάτω), γεγονός που σημαίνει ότι ακούγεται ευχάριστα χωρίς όμως να φτάνει στα επίπεδα της πρώτης κυκλοφορίας τους.
Από τους Masterplan ο Jorn αυτή τη στιγμή ακολουθεί solo καριέρα. Στα πλαίσια της έβγαλε ένα δίσκο με τραγούδια που είχε ηχογραφήσει παλιότερα. Σαν best ένα πράγμα αλλά όχι best. Το Gathering έχει στιγμές από την μέχρι τώρα πορεία του και σίγουρα αξίζουν προσοχής. Άλλωστε είναι από τις καλύτερες φωνές του χώρου. Τσεκάρετε το.

ΥΓ Άντε άρχισε να πραγματοποιείται το 5ο από εκείνο το post του Σεπτέμβρη. Πάμε και για το 2ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: