28 Μαΐου 2007

Σκύρος calling

Τελικά αξιώθηκα να πάω στη Σκύρο. Και λέω αξιώθηκα γατί είχε προηγηθεί μια αποτυχημένη προσπάθεια κάποιους μήνες πριν αλλά και γιατί η αναχώρηση μου έγινε εν μέσω στοιχημάτων και υπενθύμισης του γνωστού ρητού για καράβια και βουνά. Τα προσπέρασα και μέσα σε 40' λεπτά ήμουν εκεί.
Η αλήθεια είναι ότι με είχαν προκαταβάλλει αρνητικά για το νησί: αέρας, ερημιά, όχι πολύ φιλικός κόσμος. Όντως ίσχυαν αυτά αλλά το θέμα είναι πως βλέπει ο καθένας το ποτήρι: μισογεμάτο ή μισοάδειο. Μου άρεσε το περιβάλλον, η αισθητική του νησιού, τα κλασσικά στενά δρομάκια που προσφέρονται για περιπλανήσεις, η ησυχία, τα αρκετά μέρη του νησιού. Ξεχωρίζει η κορυφή της Χώρας με το μοναστήρι και το κάστρο του Λυκομήδη. Ο ηγούμενος έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και φιλοξενούνται πραγματικοί θησαυροί, από τον 10ο αιώνα και μετά. Δυστυχώς η πρόσβαση στο κάστρο έχει απαγορευτεί λόγω του καταστροφικού σεισμού. Να είσαι ένα κλικ από εκεί και να μην μπορείς να περάσεις...
Στους υπόλοιπους τομείς (καιρός κλπ) τα συνηθισμένα. Μια κρύο-μια ζέστη και όποιος αντέξει. Καταλήγοντας θα πρότεινα μαι επίσκεψη στη Σκύρο αεροπορικώς αν όχι για καλοκαιρινές διακοπές τουλάχιστον για ένα τριήμερο. Δε θα το μετανοιώσετε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάνα βουνό έχει για να ανεβούμε?Ή θα την βγάζουμε στις ταβέρνες τρώγοντας μπριζόλες(από την εποχή του Ανδρέα έχω να φάω κρέας)

Anton είπε...

Βουνό σαν τον Όλυμπο (ή την Ολύμπου) δεν έχει. Για περπάτημα κάτι γίνεται, θα δεις και τα αλογάκια. Επ ευκαιρίας στο αεροδρόμιο είχε πλακέτα που έλεγε ότι δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη.

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Επ ευκαιρίας στο αεροδρόμιο είχε πλακέτα που έλεγε ότι δημιουργήθηκε επί πρωθυπουργίας Σημίτη.
\endquote
Απλώς αντιγράφω από ένα άρθρο του Ευάγγελου Κουλουμπή, πρώην υπουργού του καλού σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ:
Aλλες χώρες όπως η Iρλανδία και η Πορτογαλία, αν και έχουν εισπράξει από τα κοινοτικά ταμεία πολύ μικρότερα ποσά από την Eλλάδα, έχουν κάνει θαύματα. H χώρα μας όμως τα «μούσκεψε», με αποτέλεσμα, αντί να συγκλίνει με τους άλλους εταίρους, να αποκλίνει.

Nick είπε...

Όσο και να προσπαθείς η ιστορία θα γράψει ότι ο Σημίτης μπορεί να έκανε μαλακίες άλλα ΕΚΑΝΕ μαλακίες. Για τον Κωστάκη τι θα γράψει;

Ο πιο αδιάφορος πρωθυπουργός στην Ιστορία!

Θάνατος και σαπίλα στους πολιτικούς! Είθε να χαθούν για πάντα στο έρεβος της λήθης!

:@

Επί του θέματος, ας μην είχε παρέα στο νησί, κοινώς ας είχες βρεθεί ως φαντάρος σε κάποιο νησί και θα σου λεγα πόσο θα σ' αρεζε η ησυχία!

Α ρε Σαμοθράκη σου 'ρχομαι! :@