27 Οκτωβρίου 2007

W.A.S.P. - Live in Thessaloniki

Μόλις έμαθα ότι έρχονται οι W.A.S.P στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα ότι παίζουν ολόκληρο το Crimson Idol, δεν υπήρχε περίπτωση να μην παραστώ. Το εισιτήριο σε πολύ λογική τιμή και ο χώρος καλός. Ξεκίνησα με τον έτερο γραφικό Radikal και δεν παιζόταν ούτε στον ΟΠΑΠ η πιθανότητα να χαθούμε στο δρόμο. Τελικά καταφέραμε και βρήκαμε το Principal ενώ οι πόρτες δεν είχαν ανοίξει ακόμα.
Η πρώτη ώρα ήταν αφιερωμένη στον δίσκο Crimson Idol, ίσως τον καλύτερο της καριέρας του Blackie Lawless. Πραγματικά πολύ καλή η εκτέλεση του αν και κάποιος μπορεί να μην το περίμενε, αφού είναι το πρώτο live της περιοδείας. Πίσω από την μπάντα υπήρχε μεγάλη οθόνη όπου προβαλλόταν καθ όλη τη διάρκεια σκηνές από την ταινία που είχαν ετοιμάσει το 1992 αλλά δεν προβλήθηκε ποτέ. Πολύ καλή φάση. Ακολούθησε ολιγόλεπτο διάλειμμα και το συγκρότημα ξαναβγήκε δυναμικά στη σκηνή με μια έκπληξη, το Hate to Love Me από το Unholy Terror. Από το Dominator έπαιξαν μόνο ένα τραγούδι, το Take Me Up. Τα υπόλοιπα ήταν τα κλασσικά και ξεσηκωτικά τους: L.O.V.E Machine, I Wanna Be Somebody, Wild Child, Blind in Texas ("ξέχασαν" το Animal).
Γενικά οι W.A.S.P. παρουσιάστηκαν πολύ φρέσκοι και ανώτεροι από το 2004 που τους είδα τελευταία φορά. Η εκτέλεση του Crimson Idol κάνει πολύ ελκυστικό το πακέτο ενώ αν ήταν αντάξιος και ο ήχος τότε θα μιλούσαμε για καταπληκτικό live. Δυστυχώς ήταν τόσο χάλια στη μεγαλύτερη διάρκεια, που δεν άντεχαν τα αυτιά μας να πάμε σε κανένα rock bar μετά. Πάλι τα ίδια θα λέμε...
ΥΓ Το τραγούδι στο βίντεο είναι το Blind in Texas και η επιλογή έγκειται στο ότι από ότι φαίνεται είχαμε αρκετούς εκπροσώπους της πολιτείας στο live ;)

4 σχόλια:

Nick είπε...

Τι λες; Δεν ακούω!

Μα καλά και εσύ παρουσίαση;

Τι; Με έβρισες ρε; Α συγνώμη λάθος, μάλλον το κουδούνι θα ήταν... Τι;

:@

uncle είπε...

το λες γιατί δεν είχες πάει στην περσινή!! οχοχοχο.

το καλό είναι ότι πολύ λίγοι (ιδίως οι μικρότεροι στην ηλικία ) δεν κατάλαβαν το Playback για να ξενερώσουν μια και καλή με δαύτους.

Οσο για το κάπνισμα, οκ. Είμαι καπνιστής. Είμαι καταδεκτικός με αυτούς που δεν μπορούν πχ σε κλειστό χώρο δεν καπνίζω αν κάποιος μου πει ότι έχει πρόβλημα, αλλά dammit σε metal live είσαι, ξέρεις τι είναι ο κόσμος σου Blackie, μη μας μαλακίζεις έτσι, πες στον άνθρωπο του μαγαζιού να ανοίξει τον εξαερισμό αντί να μας πεις να μη καπνίζουμε.

Anton είπε...

Όντως δεν πάμε και στο Μέγαρο αλλά στην προκειμένη περίπτωση καλά μας έκατσε που ο κόσμος συμμορφώθηκε με την παράκληση.
Τώρα για το playback, δε βάζω το χέρι μου στη φωτιά. Επειδή και το 2004 είχε ακουστεί κάτι παρόμοιο, παρατηρούσα το στόμα του Blackie. Αθώος ελλείψει αποδείξεων

Ανώνυμος είπε...

nai megaro den einai alla auto pou den katalabainetai paidia, me olo ton sevasmo einai oti htan to proto gig ths tour kai eixe alla 50, opote ean paei strafh o laimos oute ta playback den tous sozoune! Epishs mhn ksexname oti to palhkari den kserei ti shmainei ellada. Ante na tou ekshgiseis tora esy oti oi ellhnes kapnizoun ekso apo thn porta tou nosokomeiou.

..oti kai na leme tora...
tes pa.