23 Νοεμβρίου 2007

Ποιος νόμος του Μέρφι...

Έχω ακούσει να λένε για το νόμο του Μέρφι. Φυσικά και δεν πιστεύω σε κάτι τέτοια όπως γκαντεμιές κλπ. Πάντως καμιά φορά παραγίνεται το κακό όπως πχ προχθές που με κάλεσαν να πάω ωρομίσθιος, αυτή τη φορά στη Θηρασιά. Κάποιος μου κάνει πλάκα! Όταν μπλέκεις με δημόσιες υπηρεσίες όμως πρέπει να ξέρεις ότι προϊστάμενος εκεί πέρα πρέπει να είναι ο ίδιος ο Μέρφι!

  • Ξεκινάω το πρωί και πάω στο Βυζαντινό Μουσείο να μου πουν τι ώρες θα μου δώσουν σε ένα ΤΕΕ. Σουρεαλισικό ε; Το πιο γαμάτο όμως ήταν που δεν ήξεραν! Από βδομάδα λοιπόν.
  • Ζήτησα μια βεβαίωση εδώ και 3 μέρες από την Α'βάθμια και μου την έκαναν λάθος. Άντε πάλι πίσω από το ΙΚΑ για να μου δώσουν καινούργια και μετά εκεί για να πάρω άλλη βεβαίωση.
  • Πήγα στο ΤΕΒΕ με τη βεβαίωση αλλά ήταν κουρασμένοι να την διεκπεραίωναν εκείνη την ώρα. Από βδομάδα λοιπόν. (Να γίνει μόνιμος ο Κούδης να παίρνουμε τα δικαιολογητικά στην ώρα τους!)
  • Αύριο κόβεται το DSL. Και καλά, μέχρι αρχές Δεκέμβρη θα ενεργοποιηθεί το 2play της HOL Γιατί εγώ έχω ένα προαίσθημα ότι αν δεν στείλω γράμμα στον Άγιο Βασίλη δεν θα ρθει ποτέ;
ΥΓ Καλό ΣΚ σε όλους μας

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που αναφέρεις λέγεται "Νόμος του Δημοσίου" και ισχύει ανέκαθεν. Γι'αυτό και στις ανεπτυγμένες χώρες μείωσαν το δημόσιο.

Παραπονιέσαι τώρα αλλά όταν (καλή ώρα και με την ευχή μου) γίνεις κι εσύ δημόσιος υπάλληλος τα ίδια θα κάνεις στους άλλους.

Ξέρεις φυσικά το λόγο. Γι'αυτό μην παραπονιέσαι - πληρώνεις ότι ψήφισες και ότι θα κάνεις στους άλλους στο μέλλον.

Anton είπε...

"ανώνυμε" αφού ξέρεις τι θα κάνω στο μέλλον δε μου λες και τίποτα παραπάνω για να ξέρω τι να κάνω;

Nick είπε...

Για τις δημόσιες υπηρεσίες δε θα πω τίποτα. Γνωστά. Όχι μόνο δεν υπάρχει πολιτική τόλμη στην Ελλάδα, αλλά τα αριστερίζοντα συνδικάτα του Δημοσίου είναι αυτά που συντηρούν αυτή τη σαπίλα. Τεσπα...

Τώρα για DSL... πάντως σαν την Ιστικουγλιάδα δεν νομίζω να ξαναυπάρξει...

Κανονικά ο Ιστίκ πρέπει να ανακηρυχτεί Οσιομάρτυρας του DSL :@ :)

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Αυτό που αναφέρεις λέγεται "Νόμος του Δημοσίου" και ισχύει ανέκαθεν. Γι'αυτό και στις ανεπτυγμένες χώρες μείωσαν το δημόσιο.

Παραπονιέσαι τώρα αλλά όταν (καλή ώρα και με την ευχή μου) γίνεις κι εσύ δημόσιος υπάλληλος τα ίδια θα κάνεις στους άλλους.
\endquote
Σωστός ο ανώνυμος. Προσωπικά εάν η ταπεινότητά μου γίνει ποτέ δημόσιος υπάλληλος(παπάρια) θα τους γράψω όλους στα αρχίδια μου. 300 ημέρες άδεια από την σημαία θα έχω. Και όταν βαρεθώ θα κατεβάζω και από κάνα μικρό παιδάκι τα βρακιά του.
Άρα έρχομαι στα λόγια του ανώνυμου
"γίνεις κι εσύ δημόσιος υπάλληλος τα ίδια θα κάνεις στους άλλους."
Όλοι θα κάνουμε τα ίδια. Η λύση είναι πολύ απλή και έχει ειπωθεί εκατοντάδες φορές.

Ανώνυμος είπε...

\beginquote
Κανονικά ο Ιστίκ πρέπει να ανακηρυχτεί Οσιομάρτυρας του DSL
\endquote
Λάθος. Δεν τον χάλασε καθόλου που δεν είχε DSL. Δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει, και ήταν υποχρεωμένος να sapίσει. Άρα όταν ΔΕΝ είχε dsl είχε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα(όπως έλεγε). Τώρα που έχει, δυστυχώς χάθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω να διορίζεσαι στην Πρώτη Σερρών σε 2 χρόνια.

Ανώνυμος είπε...

kai poios sou eipe oti ama gino ego monimos tha se boithao??? kai giati den les re pappara oti to ekana to psyxiko kai se eksypyretisa??? oraio eyxaristo,mipos thes na sou kano k kamia ora anti gia sena otan gino monimos?

Ανώνυμος είπε...

to dimosio douleyei mia xara...einai san kati epipla toy ikea pou ksereis pos den mporeis na ta ftiakseis akomi ki me to manual alla epeidi stekontai ekei simainei kapoios ta xrhsimopoiei

Nick είπε...

Σόρρυ αλλά επειδή έχω φτιάξει έπιπλα του ΙΚΕΑ ομολογώ πώς είναι πανεύκολο και απολαυστικό! :0 Άρα μην μπερδεύεις το δημόσιο με τη Σουηδική τελειότητα :P

Το δημόσιο στέκεται γιατί πολύ απλά το χρησιμοποιούν α) οι πολιτικοί ως χώρο ρουσφετιου β) οι συνδικαλιστές ως μέσω πίεσης γ) οι υπάλληλοι του ως μέσω δωρεάν μισθού και δ) οι λοιποί πολίτες ως μέσω για να πετάνε τα λεφτά τους και να ταλαιπωρούνται

Πάντως όπως και όλα τα έπιπλα του ΙΚΕΑ δεν είναι και ιδιαίτερα όμορφο, αλλά δυστυχώς ούτε λειτουργικό.

Κλείνοντας; Θέλουμε να μπούμε όλοι στο Δημόσιο; Μα φυσικά. Ποιος θα έλεγε όχι σε μια μη-δουλειά με αξιοπρεπή μισθό; Η άλλη λύση είναι να φύγουμε από την Ελλάδα... Ο σώζων εαυτόν σωθείτω...

Ανώνυμος είπε...

eipe/Το δημόσιο στέκεται γιατί πολύ απλά το χρησιμοποιούν α) οι πολιτικοί ως χώρο ρουσφετιου β) οι συνδικαλιστές ως μέσω πίεσης γ) οι υπάλληλοι του ως μέσω δωρεάν μισθού και δ) οι λοιποί πολίτες ως μέσω για να πετάνε τα λεφτά τους και να ταλαιπωρούνται/kse_eipe
το α) σωστό β) σωστό αλλα ως μέσο πίεσης με σκοπό το γ. γ)δυστηχώς είναι το ιδεατό,σας παρακαλώ μην βάζετε σε ολο το ευρήτερο δημόσιο και τους συμβασιουχους είναι το 95% αληρωτοι δ)και εσείς αν εχεις κάτι απο το ικέα και δεν μπορέις να το φτιάξεις δεν πληρώνεις να στο φτιάξουν??? αρα πεταμένα λεφτά.
και το δημόσιο για μένα είναι πανεύκολο και απολαυστικό,απλώς πρέπει να βρείς το σωστό δημόσιο (δλδ επιπλο)(μπερδευτήκατε?)

Ανώνυμος είπε...

Στέλνω σχόλιο μια που δεν έχεις ηλ. διευθυνση εδώ.

Είδα παλιά άρθρα για τον ΕΣ και λέω να αναδημοσιεύσουμε στο omhroi.gr ένα, πχ το

http://seventhsspot.blogspot.com/2005/09/blog-post.html

αλλά θα με ενδιέφερε να συμμετέχεις στη συζήτση γιατί είδα πως ένα χρόνο μετά τη ροζαλία είχες αλλάξει κάπως απόψεις

steile mou mail sto
anti / omhroi.gr