5 Νοεμβρίου 2007

New Metal 4

Φθινόπωρο έχουμε, η αλήθεια είναι θα περίμενα περισσότερες ενδιαφέρουσες κυκλοφορίες. Και εννοώ και από πλευράς ονομάτων αλλά και περιεχομένου. Αν πάμε έτσι άντε να δω τι Top 10 θα κάνω για το 2007.

Monster Magnet - 4-Way Diablo: Ο κλασσικός ήχος των Magnet, αν και είναι η αλήθεια παλιότερα μας είχαν συνηθίσει σε πιο stoner καταστάσεις (μπάφους κλπ) ενώ τώρα μάλλον είναι στη φάση της χαζοχαρουμενιάς. Θα προτιμήσω να ακούσω κάτι από Powertrip και πίσω.



Gamma Ray - Land Of The Free Part II: Δυστυχώς όσο δισκάρα ήταν το Part I τόσο παπαριά είναι αυτός. Είναι κρίμα να έχεις κάνει στο παρελθόν έναν τόσο σημαντικό δίσκο και να το ξεπουλάς για να βγάλεις κανένα ευρώ παραπάνω σήμερα. Καλύτερα να το γυρίζανε στο pop.



Serj Tankian - Elect the Dead: Στα χνάρια της κανονικής του μπάντας, ο τραγουδιστής των System of a Down, είπε να βγάλει προσωπικό δίσκο. Από τη μια καλά έκανε γιατί βλέπω να αργούν πολύ οι SOAD από την άλλη όμως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Σαν δίσκος των Αμερικανοαρμενίων χωρίς τις εμπνεύσεις του Malakian.



Moonspell - Under Satanae: Κατά τη διάρκεια της πορείας τους οι Πορτογάλοι έχουν βγάλει αξιόλογους δίσκους, ωραία τραγούδια και σίγουρα έχουν δώσει το στίγμα τους. Τώρα έφαγαν μια φλασιά και είπαν να βγάλουν έναν σχεδόν εξ ολοκλήρου black metal δίσκο. Ντάξει...



Queensryche - Take Cover: Δίσκος διασκευών εν έτη 2007; Στο 1999 είμαστε που είχε γίνει μόδα η φάση (μετά το Garage Inc); Το θετικό είναι ότι γνωρίζουμε γκρουπ που δεν τα χαμε πολυπροσέξει, το αρνητικό ότι συνήθως οι πρωτότυπες εκτελέσεις είναι οι καλύτερες. Το εξώφυλλο είναι πιο άθλιο από των Moonspell.

4 σχόλια:

Nick είπε...

Framing Armageddon, Fiction, Blackening, Rise Of The Tyrant, An Ocean Between Us, Worlds Collide.

Έχει πράγμα, αλλά τα μισά φοβάσαι να τα ακούσεις :p Άμα εμμένεις στους κλασσικούς η χρονιά μάλλον απογοητευτική είναι...

Anton είπε...

Oh, say! can you see by the dawn's early light ...:P

uncle είπε...

Gamma Ray: Δεν θα μπορούσα να τα πω αλλιώς ή να διαφωνήσω μαζί σου.

Tankian: Σιγουρα οι SOAD θα αργήσουν να βγάλουν κάτι καινούριο, αφού διέλυσαν λόγω του tankian, αλλά σαν δισκάκι είναι καλός.

Queensryche: Γενικότερα μου αρέσουν η διασκευές, και έχω αρκετές εκατοντάδες. Αλλά αυτός ο δίσκος είναι για τα σκουπίδια. Να πω τι παραπάνω, για το παίξιμο τους ή για την επιλογή των κομματιών...

Moonspell: Εδώ μιλάω σαν οπαδός από το πρώτο τους demo.
Μάλλον 7th, δεν είσαι πολύ της φάσης moonspell, το δισκάκι απαρτίζετε απο το demo "Anno Satanae" και το mini lp τους "Under the Moonspell". Απλά ακούγεται 100φορές καλύτερα τώρα από ότι τότε όταν βγήκαν τα άλλα, με super Παραγωγή και την πείρα των χρόνων που τώρα έχουν.

Anton είπε...

Τους Moonspell τους παρακολουθώ με συμπάθεια και προσπαθώ να ακούω όταν βγάζουν κάτι καινούργιο. Προτιμώ πιο Opium και Antidote φάσεις πάντως γι αυτό και δεν ενθουσιάστηκα με αυτό.