13 Μαρτίου 2008

New Metal 5

Συνήθως όταν αναφέρομαι σε μουσικές κυκλοφορίες, έχουν να κάνουν με κάποιες που μόλις βγήκαν ή όπου ναι θα κυκλοφορήσουν. Αυτή τη φορά θα διαφοροποιηθώ λιγάκι και θα αναφερθώ και σε άλμπουμ που δε μπορείς να τα πεις φρέσκα αλλά δε μπαγιάτεψαν ακόμα.

Avantasia - The Metal Opera Pt 2: Δίσκος του 2002 αλλά τόσο φρέσκος και με στιγμές που αν υπήρχαν σήμερα, το power θα ταν λες και ήμαστε δέκα χρόνια πριν. Οι συμμετοχές από εγνωσμένης αξίας τραγουδιστές δίνουν πολλούς πόντους γιατί δένουν πολύ καλά.


Firewind - The Premonition: Έχει κολλήσει στην playlist μου εδώ και καιρό η νέα κυκλοφορία της μπάντας του Gus G. Όχι γιατί είναι καρντάσια αλλά γιατί πρόκειται για μια κυκλοφορία υψηλού επιπέδου. Ευρωπαϊκό power με hit, ωραίο ήχο και έναν τραγουδιστή που χαίρεσαι να τον ακούς.


Spice and the RJ Band - The Will: Τον Spice τον ξέρουμε από τους Spiritual Beggars ( τη μπάντα του Michael Amott πριν τη δει μεταλλοπατέρας και θέλει να μας μάθει το μέταλ με τη γκόμενά του). Σε αρκετές στιγμές θυμίζει κάτι από τους Beggars που μόνο ευχάριστο είναι.



Whitesnake - Good to be Bad: Ο τελευταίος δίσκος της μπάντας. Εντάξει δεν περιμένουμε και πολλά από τον Coverdale από συνθετικής πλευράς γι αυτό ότι και να βγάλει καλοδεχούμενο είναι.



Warrel Dane - Praises To The War Machine: Εύστοχος ο χαρακτηρισμός από τον νιούφη του metal. Επειδή έχουμε καιρό να ακούσουμε κάτι από τους Nevermore και επειδή δεν ξέρουμε πόσο θα κάνουμε ακόμα, μια χαρά βολευόμαστε με αυτό το δίσκο.



Russell Allen & Jorn Lande - The Revenge και The Battle: Το δεύτερο το είχα καιρό αλλά τελευταία ασχολήθηκα. Power περίμενα αλλά περισσότερο hard rock μου βγήκε. Ωραίες μελωδίες που σε κάνουν να κολλάς με μερικά τραγούδια. Don't you look into her evil eyes...

6 σχόλια:

Nick είπε...

Αν δεν ακούς 10 χρόνια glam, poser και power είσαι νιούφης; :Q

Έβαλες λινκ στα σχόλια και όχι στο τεξτ ν;)

Anton είπε...

Αν ακούς 3 χρόνια είσαι νιούφης. Και το metal δεν είναι μόνο οι καφρίλες, Θοδωρή.

Nick είπε...

Ακούω 8 χρόνια βασικά.

Και μεταλ είναι να σου αρέσει το συναίσθημα και όχι αν έχεις ακούσει 1000 δίσκους.

Από τις πράξεις φαίνεται αν κάποιος αγαπάει πραγματικά τη μουσική που του αρέσει.

Μεταλ δεν είναι το πόζερ πάντως.

Nick είπε...

Και επειδή έχω μπερδευτεί, κατέληξε στο πως με λένε...

Anton είπε...

Όπως στο στρατό, ανεξάρτητα πόσο χρονών ήσουν, τι σπουδές είχε, ποιος ήσουν. αν είσαι λίγο καιρό μέσα τότε θεωρείσαι νιούφης. Και δεν είπαμε να τις βγάλουμε να τις μετρήσουμε, ποιος την έχει μεγαλύτερη... την αγάπη του για το metal.

Nick είπε...

Μέσα που; Μουσική είναι. Μπορεί να έχω ακούσει δύο δίσκους και να το έχω πιάσει, μπορεί να ακούω 20 χρόνια και να είναι μουσική για το αμάξι επειδή βαράει το subwoofer.