8 Ιουνίου 2008

Θα γυρίσει ο τροχός

Καιρό «απειλούσα» ότι θα γράψω γι αυτή την ιστορία. Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις όμως, όπως με τα περισσότερα εδώ μέσα, έτσι και με αυτή δεν στέκομαι στο συγκεκριμένο αλλά στο γενικό.
Υπήρχε λοιπόν μια κοπέλα, ευγενική (καλή κοπέλα δεν υπάρχει), λογική, συγκροτημένη, καλόβολη (όχι με την κακή έννοια) η οποία για χρόνια ήταν σε μια περίεργη φάση με τη σχέση της. Ήταν σχέση αυτό που είχε, δεν ήταν; Της άρεσε που ήταν έτσι και αν όχι γιατί δεν έκανε κάτι ουσιαστικό τόσο καιρό; Τη γέμιζε αυτό που είχε; Πολλά τα ερωτήματα, που όταν κάτι είναι προβληματικό πολλαπλασιάζονται. Και όπως σε όλες σχεδόν τις ιστορίες τέτοιου είδους κάποτε πρέπει να γίνει μια αλλαγή. Συνήθως την πρωτοβουλία την παίρνει είτε αυτός που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα είτε η γυναίκα :P
Έτσι μια ωραία πρωία έληξε. Αν υποθέσουμε ότι όσο περισσότερο ασχοληθεί κάποιος με το γιατί έληξε, χαλαστεί και δεν προχωρήσει άμεσα τότε συμπεραίνεις ότι τόσο περισσότερο άξιζε. Στην προκειμένη περίπτωση όμως οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες :) Ίσως αυτό να δείχνει και έναν πιο ώριμο, πιο ρεαλιστικό τρόπο αντιμετώπισης των καταστάσεων εκτός των άλλων. Και η συνέχεια δικαίωσε την επιλογή και ίσως κατέδειξε πόσο προβληματική και αδιέξοδη ήταν η προηγούμενη κατάσταση.
Αυτό που έχω ξαναγράψει: The king is dead, long live the king. Έτσι λοιπόν, γύρισε ο τροχός και η κοπέλα έζησε καλά και μεις καλύτερα.

ΥΓ Βροντάει έξω και μας λείπει η καλοκαιρινή διάθεση
ΥΓ 2. Αφού ούτε αυτή τη φορά πήγα Έβρο (να δω ένα φιλαράκι), να δω πότε θα βολέψει.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οταν μια κατάσταση είναι προβληματική αλλά μακροχρόνια όταν φτανει το τέλος είναι οριστικό γιατί είναι μια απόφαση που τη σκέφτεσαι καιρό.Απλά συνήθως το αναβάλλεις γιατί προσπαθείς και ελπίζεις οτι ίσως κάτι αλλάξει.. Το μόνο θετικό σε μια τέτοια κατάσταση είναι ότι όταν τελειώσει μπορείς να προχωρήσεις, χωρίς πισωγυρίσματα, γιατί τα χεις καλά με τον εαυτό σου αφού ξέρεις ότι έχεις κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια.

Ανώνυμος είπε...

συνηθως οι μακροχρονες σχεσεις αποκτουνε μερικά "βαράκια" ,όταν το καταλάβεις προσπαθείς είτε να τα κόψεις για να προχωρήσετε ελευθεροι ή καταλαβαίνετε οτι ο μονος τροπος για να απελευθερωθείς είναι με τις δικές σου δυνάμεις

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει ένα ρητό που λέει πως όλα γίνονται για κάποιο λόγο... Έχω την άποψη ότι οι επιλογές που κάνουμε σε κάποιες φάσεις της ζωής μας, για εκείνη ακριβώς την στιγμή που τις κάνουμε, είναι οι σωστές! Μπορεί μια μέρα πριν ή μια μέρα μετά η ίδια κίνηση να ήταν λάθος, αλλά με βάση τις δεδομένες συνθήκες παίρνουμε την σωστή απόφαση. Και όπως λες και εσύ, θα γυρίσει ο τροχός και κάποια στιγμή θα ξημερώσει μια ηλιόλουστη μέρα...

Anton είπε...

Καλώς όρισες kounelaki. Οι αποφάσεις και οι αλλαγές είναι αναγκαίο "κακό" στη πορεία για την εύρεση του επιθυμητού (τι έγραψα πάλι :P)

Ανώνυμος είπε...

Ante se ligo tha grapsei kai to roulaki
(kounelaki, roulaki, i stacy tha prepei na legetai stacaki)