6 Αυγούστου 2008

Θερινό σινεμά

Η στήλη που έχει προκαλέσει μίση και πάθη επιστρέφει μετά από 50 μέρες απουσίας. Μαζεύτηκαν αρκετές ταινίες από την τελευταία φορά.

  • Magnolia
    Τρίωρη διάρκεια. Μόνο αυτό αποτελεί μια τροχοπέδη να κάτσει κάποιος να τη δει. Σε κρατάει σε ενδιαφέρον αλλά δε μπορώ να πω ότι θα τη θυμάμαι μετά από κανένα μήνα.
  • Πρώτη Φορά Νονός
    Ταινία της Μαλέα με τον Καφετζόπουλο. Διαδραματίζεται στην Κρήτη τη δεκαετία του 60, όπου ο γιος ενός μετέπειτα πρωθυπουργού (Αντρέα ζεις, εσύ μας οδηγείς) καλείται να αντικαταστήσει τον πατέρα του σε προεκλογικά βαφτίσια. Χαλαρή ταινία, όχι κάτι ιδιαίτερο.
  • Forgetting Sarah Marshall
    Έχει τις χοντράδες της, έχει τα ότι να ναι της και δεν πρόκεται φυσικά να ξεκαρδιστείτε. Δεν είναι όμως και Γαμομπελάδες! Ιδανική αν είστε στη φάση που περιγράφει :)
  • Ο Βασιλιάς
    Ένας αποφυλακισμένος θέλει να κάνει μια νέα αρχή και αποσύρεται στην επαρχία. Και εκεί σκληρά είναι τα πράγματα και ίσως και χειρότερα. Η δράση είναι αργή, η περιγραφή όμως καλή.
  • Cidade de Deus
    Στη Βραζιλία προηγούμενων δεκαετιών οι συμμορίες εναλλάσσονται, η βία έχει σκαμπανεβάσματα αλλά η ζωή συνεχίζεται. Ωραία η σκηνοθ
    εσία.
  • Batman: The Dark Knight
    Σφιχτοδεμένη ταινία που σε κρατάει καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια της. Δικαιολογημένα έχει δεχθεί τόσες καλές κριτικές και δεν θα πρωτοτυπήσω αν πω ότι ο
    Heath Ledger δίνει ρέστα. Why so serious?
  • Vanilla Sky
    Γνωστοί και λαμπεροί πρωταγωνιστές (Tom Cruise, Penélope Cruz, Cameron Diaz) με καλό τελικό αποτέλεσμα. Ένας πλούσιος κληρονόμος αρχίζει σιγά σιγά να περνάει στο σουρεαλιστικό.
  • Λούφα και Απαλλαγή Αϊ Φορ
    Πιο στρατιωτική από την προηγούμενη, είχε τις καλές της αλλά είχε και τα τραβηγμένα της. Εκεί που τα χαλούσε ήταν που πήγαινε να περάσει και μηνύματα. Που πας με τον Βουρλιώτη ρε;
  • Mamma Mia
    Πολύ εύθυμη καλοκαιρινή ταινία που σου φτιάχνει το κέφι. (Εκτός και αν στις καλές σου ακούς
    Gorgoroth :P) Τελικά πρέπει να μ' αρέσουν τα μιούζικαλ.
  • The Pleasure of Your Company
    Ένας τύπος, αντί να δώσει παραγγελία σε μια σερβιτόρα, της κάνει πρόταση γάμου και έτσι αρχίζουν όλα. Κλασσική χαζομαμερικανιά. Να προσέχετε εσείς εκεί έξω που κυκλοφορείτε με το δαχτυλίδι στην τσέπη :O
  • The Notebook
    Αν και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί απλή κομεντί,νομίζω ότι κρατάει τις ισορροπίες και τελικά αφηγείται όμορφα την ιστορία μιας πραγματικής και δυνατής αγάπης. Δύσκολα πράγματα στην εποχή μας.
  • A Clockwork Orange
    Η κλασσική ταινία του Stanley Kubrick. Ωμή, σκληρή και δυνατή ασχολείται με το σωφρονιστικό σύστημα. Τελικά είναι καλύτερο να μην γίνονται πειράματα με τον όρο σωφρονισμός.
  • Scent of a Woman
    Ο Al Pacino είναι ένας βετεράνος τυφλός Σχης. Ο νεαρός σπουδαστής αναλαμβάνει να τον προσέξει για ένα ΠΣΚ και σίγουρα η ζωή του αλλάζει.
  • White Oleander
    Η ζωή μιας έφηβης, μετά τον εγκλεισμό της μητέρας της (Michelle Pfeiffer) στη φυλακή. Η σκιά της την ακολουθεί ενώ και οι ανάδοχοι δεν είναι οι ιδανικοί.
  • The Bank Job
    Αγγλική ταινία βασισμένη σε πραγματικό γεγονός. Ληστεία τράπεζας που στην εξέλιξη της περιπλέκεται αλλά το αποτέλεσμα της είναι διαφορετικό σε σχέση με το Dog Day Afternoon για παράδειγμα.
  • Reservoir Dogs
    Είτε σ' αρέσει ο Tarantino είτε όχι. Εγώ τελικά συγκλίνω προς τους δεύτερους γι αυτό μάλλον και δε βρήκα ιδιαίτερα αξιόλογη την εν λόγω ταινία.
  • Y tu mamá también
    Ισπανόφωνη ταινία. Ο ελληνικός τίτλος "Θέλω και τη μαμά σου" δεν είναι παραπλανητικός. Πολύ σεξ η ταινία αλλά ούτε τσόντα γίνεται ούτε το πουλάει για να γεμίσει την ανυπαρξία της.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Seventh, να νοικιάσεις το μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι... Η φαν του μπλογκ και συναδέλφισσά σου διορίστηκε Κεφαλονιά... Καλό διορισμό και σε εσένα συνάδελφε εύχομαι!

Anton είπε...

Συγχαρητήρια. Την ίδια όρεξη να χεις και φέτος και καλά θα περάσεις. Εγώ μικρός είμαι για διορισμούς :)

Ανώνυμος είπε...

Σε ευχαριστώ συνάδελφε! Καθόλου μικρός δεν είσαι. 28 είμαι εγώ. Έλα, ίδια σειρά είμαστε. Θα κατέβω στο νησί από νωρίς γιατί από 25/8 θα μας τρέχουν με σεμινάρια. Ελπίζω να είναι δικτυωμένη η Κεφαλονιά και να τα λέμε!!
Αντε, πλησιάζουν και τα δικά σας.

Anton είπε...

Από τη στιγμή που διορίζεται ο άνθρωπος, έναν προορισμό έχει...:P Γι αυτό το καθυστερώ και γω. Καλή αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάλι, επειδή στην πορεία ξεφύγαμε εντελώς από τον άλλο προορισμό, είπα να αποκατασταθώ τουλάχιστον στα επαγγελματικά μου.

Anton είπε...

Να κάνεις την προίκα σου σιγά-σιγά. Σωστή λογική :) Πας σε μουσικό νησί τουλάχιστον. Ε και θα χεις ελεύθερο χρόνο να βλέπεις και ταινίες (για να επιστρέψουμε στο θέμα του post!)

Ανώνυμος είπε...

για να σχολιάσω με μια λεξη ολο το ποστ,

γουτσου γουτσου...


.το δημοσιο εχει χωρο για ολους...