30 Σεπτεμβρίου 2008

Το ραντεβού του Σεπτέμβρη

Έγινε το ραντεβού ("Ραντεβού τον Σεπτέμβρη" δεν έγραφαν παλιά οι κινηματογράφοι;) αλλά δε μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα κιόλας καθώς καμιά από τις παρακάτω ταινίες δεν ήταν κάτι τρομερό. Ίσως επειδή πολλές ήταν χαζοαμερικανιές.

  • Burn After Reading
    Ταινία των αδερφών Coen με πολύ δυνατά ονόματα. Αν γουστάρετε το στυλάκι τους θα σας αρέσει και αυτή, ενώ όλοι οι πρωταγωνιστές βάζουν το λιθαράκι τους. Έχουν πάρει φόρα τα αδέρφια.
  • You Don't Mess With The Zohan
    Ταινία με τον Adam Sandler και καλή γίνεται; Παρόλαυτα η συγκεκριμένη διασώζεται γιατί η υπόθεση της είναι ελαφρως διαφορετική από μια κλασσική αμερικανιά (Εβραίος πράκτορας θέλει να γίνει κομμωτής). Βέβαια σε ορισμένα σημεία γίνεται ελληνική βιντεοκασέτα (πχ οι σκηνές με τη Mariah Carey) αλλά πάλι καλά δεν είναι πολλές.
  • Moulin Rouge
    Επειδή διαπίστωσα ότι μου αρέσουν τα μιούζικαλ είπα να δω και αυτό που θεωρείται καλό στο συγκεκριμένο είδος. Η αλήθεια είναι ότι δε μου έκανε μεγάλη αίσθηση, ίσως γιατί η ιστορία παραήταν απλοϊκή αλλά σα γενικό αποτέλεσμα ήταν αξιόλογο.
  • Righteous Kill
    Robert DeNiro-Al Pacino. Ζευγάρι κράχτης από την εποχή του Heat. Με μια πρώτη ανάγνωση η υπόθεση είναι καρακλασσική (2 ντεντέκτιβ στη νέα Υόρκη κυνηγάνε έναν serial killer) αλλά το σενάριο καταφέρνει να την κρατήσει μακριά από τα κλισέ.
  • P.S. I Love You
    Ένα ζευγάρι δέχεται το μεγαλύτερο πλήγμα: το θάνατο του ενός από τους δύο. Όμως αυτός στέλνει μηνύματα από το υπερπέραν... Αν δε μιλούσαμε για χολυγουντιανή παραγωγή αλλά πχ κορεάτικη θα μπορούσαμε να ήταν μια σουρεαλιστική και έξυπνη ιδέα. Τώρα απλά είναι χαζή.
  • Bridget Jones's Diary
    Έφτασε
    η ώρα να δω και αυτή τη διάσημη κομεντί. Αν ήμουν γυναίκα ίσως μου άρεσε επειδή θα ταυτιζόμουν με το δράμα της Bridget :P Τώρα όμως μου φάνηκε μια από τα ίδια.
  • Rumor Has It...
    H Jennifer Aniston ακολουθεί τη μοίρα των γυναικών της οικογένειας της να πέφτουν πάνω στον Cevin Costner. Πάει να πει κάτι αλλά μια τα κλισέ της, μια η πλοκή της την οδηγούν στη μετριότητα (ούτε ο Τιμογιαννάκης δεν τα γράφει έτσι :P)
  • The Whole Nine Yards
    O Bruce Willis είναι ο μαφιόζος της διπλανής πόρτας. Ο Matthew Perry ο φουκαράς της διπλανής πόρτας. Έξυπνη ταινία, καλή ροή, να λειπαν και κάποια κλισέ θα ταν μια χαρά. Ίσως δω και το δεύτερο μέρος.
  • Hancock
    Ένας ακόμα παρεξηγημένος υπερήρωας
    . Έχει χαβαλέ αλλά μην περιμένετε τίποτα πρωτοποριακό. Αναρωτιέμαι γιατί ο Charlize Theron παίζει σε τέτοιες ταινίες
  • The Incredible Hulk
    Ο Hulk κρύβεται στη Βραζιλία να μην τον βρουν και τον εκμεταλλευτούν. Τον βρίσκουν όμως και τότε τον κυνηγάει όλος ο US Army. Ο Norton φαίνεται είχε ανάγκη τα λεφτά.
  • Made of Honor
    Την κατάληξη της την ξέρεις εξ αρχής, όπως και την εξέλιξη της. Αν καταφέρει να έχει κάτι καλό γύρω γύρω τότε κάτι γίνεται. Δεν τα πάει και άσχημα.
  • Matchstick Men
    Αυτός ο Cage έχει να παίξει σε ενδιαφέρουσα ταινία από τότε που εγώ αγόραζα Super Aris :@ Εννοείται βρήκα καλύτερα πράγματα να κάνω κατά τη διάρκεια της.

3 σχόλια:

Nick είπε...

Ντάξει το Hulk δεν ήταν τόσο χάλια. Για το είδος του μια χαρά ήταν.

Κατέβασα...εεε... νοίκιασα αυτό με τον Ντενίρο/Πατσίνο. Το κρίμα στο λαιμό σου!

Ααααχ... η εγκατάλειψις... :@

Ανώνυμος είπε...

eida prin mia vdomada to 'burn after reading' alla den me enthousiase... oi coen to parakanan me to complexicity pistevo. ores ores einai asteio alla gennika perimena kati kalitero, eidika meta to apisteuto 'no country for old men'

Anton είπε...

Το Burn after Reading είναι πιο κλασσικό Coen, στο στυλ του Fargo, του Big Lebowski κλπ. Όπως και να το κάνουμε έχουν το δικό τους στυλάκι.