29 Νοεμβρίου 2008

Μαύρο Θέατρο της Πράγας

Ένα από τα θετικά της μεγάλης πόλης είναι ότι μπορεί να έρθουν παραστάσεις και happening που διαφορετικά δεν θα τα έβλεπες εκτός και αν πήγαινες στη συγκεκριμένη χώρα. Στο Ράδιο Σίτι λοιπόν φιλοξενείται για λίγες μέρες ο θίασος Image από την Τσεχία και ο οποίος παρουσιάζει μια παράσταση Μαύρου Θεάτρου. Λογικά δύσκολο να έχει ξανακούσει κάποιος γι αυτό εκτός και αν τα είχε με καμιά Τσέχα ;) Εν ολίγοις πρόκειται για βουβές παραστάσεις χορευτών που παρουσιάζουν μια ιστορία σε μαύρο φόντο και με εκμετάλλευση των χρωμάτων και του φωτός. Μια γεύση θα πάρετε από το κλιπάκι.
Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για κάτι διαφορετικό και ασυνήθιστο. Σε κρατάει καθόλη τη διάρκεια αν και δεν υπάρχει ομιλία παρά μόνο μουσική. Γνώριζα ότι διαδραματίζεται μια ιστορία αλλά στη συγκεκριμένη (Best of Image) ήταν μια επιλογή από τις καλύτερες χορογραφίες του θιάσου με διαλείμματα από παντομίμες. Απολαυστικοί οι ηθοποιοί της παντομίμας, πολύ καλοί οι χορευτές.

Επειδή και να θέλει κάποιος δεν προλαβαίνει να τη δει, ας την έχει υπόψη για άλλη φορά. Ή όταν πάει στη Τσεχία. Είναι μια διαφορετική και ευχάριστη εμπειρία.


ΥΓ Την Κυριακή είδα μια τσέχικη ταινία, τη Δευτέρα προτίμησα τσέχικη μπύρα, την Παρασκευή είδα τσέχικο θέατρο. Έτσι τελείωσε μια βδομάδα αφιερωμένη στη λεβεντογέννα Τσεχία.

5 σχόλια:

Mousel είπε...

Σύνθημα ημιτελικού του Euro 2004: "Έχουμε τις μπύρες, έχουμε τα ούζα, φέρτε μας τις τσέχες να κάνουμε ...." Νομίζω ότι κολλάει απόλυτα. Αν έβαζες και καμιά τσέχα στο πρόγραμμα της εβδομάδας που πέρασε τότε θα ,πορούσαμε να μιλάμε για το απόλυτο της τσέχικης ολοκλήρωσης.

alexandros είπε...

νομίζω το μότο "τσέχικη ολοκλήρωση¨ τα λέει όλα.

ενδιαφέρων το να κάνεις θεματικές εβδομάδες.
αν φτάσεις όμως στην βδομάδα της μποτσουάνας,κάπου ο γυαλός είναι στραβός.

Nick είπε...

Γιατί; Έχω δει θαυμάσια ντοκιμαντέρ για την μαγευτική πανίδα του Δέλτα του Οκαβάνγκο!

Anton είπε...

@mousel tις Τσέχες τις αφήνω για σας. Μια χαρά είναι οι Ελληνίδες

@alexandre η ζωή θέλει ποικιλία και όχι ρουτίνα

@radikal κοίτα να μάθεις καμιά ερώτηση στα πράσινα του trivial

Nick είπε...

Δεν μαθαίνω ερωτήσεις. Άλλοι το κάνουν.