6 Φεβρουαρίου 2009

Gourmet III

Τον τελευταίο μήνα αν και δεν επιδίωξα να πάω σε κάποιο ιδιαίτερο μέρος για φαγητό, προέκυψε. Οι επιλογές εντός (αλλά και εκτός) πόλης είναι πάμπολες, άρα οι καλοφαγάδες και όχι σφιχτοί ας μην χάσουν ευκαιρία.
Μόλυβος: Είχα γράψει στο πρώτο Gourmet για το Ethnic. Ο χώρος εδώ είναι καλύτερος ενώ στον κατάλογο δεν βρήκα καμιά φοβερή διαφορά. Αυτή τη φορά επιλέξαμε πιο χορταστικά πιάτα (λιβανέζικα και σπετσοφάι) ενώ προτείνεται η σαλάτα με κομματάκια σύκου.
Παπαρούνα: Όσοι έχουν πάει έχουν πει καλά λόγια αλλά ο χώρος απ' έξω δεν λέει πολλά. Το μενού ξεφεύγει από τα κλασσικά και έχει πραγματικά ωραίες και χορταστικές γεύσεις. Ακόμα και το λευκό κρασί τους ήταν ένα κλικ παρά πάνω από τα συνηθισμένα. Θα το προτιμήσω ξανά αν και τα ΣΚ θέλει κράτηση και είναι τσιμπημένο.
Γεντί: Απέναντι από το Γεντί Κουλέ είναι ένας σχετικά μικρός χώρος με κλασσική κουζίνα και μουσική. Αν έχεις πάει σε χιλιάδες παρόμοια μέρη δεν σου κάνει καμιά φοβερή αίσθηση αλλά δεν περνάει και απαρατήρητο. Από φαγητά δεν έχω να παρατηρήσω κάτι μόνο ότι μερικά ήταν κρύα (ίσως γιατί ήμασταν πολλά άτομα).
Ωραία Ελλάς: Ένα τσιπουράδικο στην Παλαιολόγου (ο δρόμος του παππού με τα CD) με τους μεζέδες του. Αξιοπρεπές θα το χαρακτήριζα, προτιμάται για κανένα χαλαρό βράδυ (αντί για Μπιτ Παζάρ για παράδειγμα).
Ο Αντώνης (Νέοι Επιβάτες): Ήταν Θεοφάνια και είπαμε να δοκιμάσουμε λίγο ψαρικό. Αναμενόμενος ο πανικός αλλά το να αυτοδιαφημίζεσαι για τις καλές υπηρεσίες σου, να χεις και κουμπί για τους σερβιτόρους στο τραπέζι αλλά να είσαι ερασιτέχνης δεν συμβαδίζουν. Σίγουρα θα χει καλύτερα η ευρύτερη περιοχή

3 σχόλια:

Mousel είπε...

Μόνο μαζί μας δεν έρχεσαι για φαγητό. Κατά τα άλλα έκοψες τις ταβέρνες...

Anton είπε...

Δεν είπα ότι έκοψα το φαγητό έξω. Καλό είναι να δοκιμάζουμε και τίποτα πέρα από τα 2-3 κλασσικά μαγαζιά γιατί έχει πολύ καλά πράγματα. Θεσσαλονίκη είσαι!

ekanou είπε...

Άκου ρε φίλε, μας την είπες πάλι (στο προηγούμενο post) και δεν με ενημέρωσαν τα τσιράκια μου εγκαίρως για να απαντήσω.

Καταρχήν, τον τίτλο διακεκριμένος επιστήμονας στον δίνουν μόνο τα ελληνικά στρατά. Όποιος τον έχει να μας το πει, ετσι ώστε να τον αποκαλούμε και καταλλήλως.

Δεύτερον, αιντεεεεε ΠΑΟΚαρααααα :-) .
Κάτσε να μας τον ακουμπήσει (συγνώμη για τα γαλλικά) και ο Λεβαδειακός και θα δεις που θα πάει η τρέλα.

Τρίτον, άμα βγεις με παμακ-ήτες που είχαν να βρεθούν ως σύνολο από τις εποχές παμακ, και σε πάνε και στου θεόφιλου οι καρμιριδες και μόλις έχεις ανακαλύψει ό,τι όλα τα τότε γκομενάκια έχουν facebook, εντάξει, πέφτεις στη λούμπα. Δεν θα το ξανακάνουμε υποσχόμεθα.

Τέταρτον, μερικές ήταν καλά γκομενάκια, δεν έχεις δίκιο.

Τα χαιρετίσματά μου.