30 Ιουνίου 2009

Το κλείσαμε το μαγαζί και φέτος

Όσοι μπαίνουν σε τάξη, η δουλειά είναι μέχρι τον Ιούνιο. Για τους δημόσιους και ο Ιούνιος είναι χαλαρός, για τους άλλους ίσως προκύψει κανένα τμήμα τον Ιούλιο. Κλείνουμε ταμείο λοιπόν και επιβάλλεται μαι ανασκόπηση, μια αυτοαξιολόγηση.
Φέτος η χρονιά ήταν διαφορετική αφού ήμουν σε ΕΠΑΛ. Καλύτερα γιατί τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ίδιο (δημοτικά) δεν θα μου άρεσε. Όταν ακούει κάποιος ΕΠΑΛ, σφίγγεται. Δύσκολο το ακροατήριο καθώς τα περισσότερα παιδιά δεν έχουν βάσεις αλλά ούτε και θέληση. Χρειάζεται λοιπόν εναλλακτικός τρόπος για να προσεγγίσεις την κατάσταση. Κάθε αρχή και δύσκολη και μέχρι να συνηθίσει η μια πλευρά την άλλη προκύπτουν σκαμπανεβάσματα. Το κακό είναι ότι του χρόνου δεν θα μαι εκεί άρα φτου από την αρχή.
Το εργασιακό περιβάλλον από πλευράς συναδέλφων πάλι ήταν πολύ ευχάριστο. Αν και ήμουν ο μικρότερος ηλικιακά, μπορούσες άνετα να συνεννοηθείς και να περάσεις όμορφα. Άνθρωποι με χιούμορ και διάθεση να βοηθήσουν. Και η διεύθυνση ήταν πολύ υποστηρικτική με αποτέλεσμα να μην δημιουργηθούν προβλήματα.
Όπως και όλα τα άλλα έτσι και το φετινό εργασιακό περιβάλλον ήταν μια εμπειρία. Δύσκολα του χρόνου να επαναληφθεί ανάλογη κατάσταση αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Μέχρι τότε όμως έχουμε ένα καλοκαίρι μπροστά μας.

6 σχόλια:

roulaki είπε...

Νομίζω ότι η μεγαλύτερη φθορά σε αυτή τη δουλειά είναι οι αποχαιρετισμοί και οι αποχωρισμοί. Και με τους συναδέλφους και με τα παιδιά. Κοντεύω να πάθω κατάθλιψη από χτες που άρχισαν οι αποχαιρετισμοί. Είναι ευλογία όμως όταν στη δουλειά καταφέρνεις να βρεις πραγματικούς φίλους. Απλά μου φαίνεται πολύ δύσκολο να συνηθίσω τις συνεχείς εναλλαγές προσώπων. Δεν μπορώ να το δω ψυχρά.

Anton είπε...

Όντως δύσκολοι οι αποχαιρετισμοί γιατί είναι με ανθρώπους που έκανες πράγματα και πέρασες όμορφα. Τα παιδιά θα τα πετυχαίνω σε καμιά παραλία :)

Mousel είπε...

Ή το ιδανικό για σένα είναι να είσαι στην ίδια δουλειά για 2 χρόνια, ή έχεις κάνει μια τεράστια κολοτούμπα μέσα σε 5 γραμμές...

Anton είπε...

Που βλέπει ο κάθε πικραμένος κωλοτούμπες δεν ξέρω

Nick είπε...

Εγώ θυμάμαι την περυσινή κωλοτούμπα με τους Maiden. Αλλάξαμε γνώμη μέσα σε 5 λεπτά :@

-Σιγά μην πάμε Maiden
-Ναι ρε σιγά τώρα...
-Ρε μήπως να πάμε;
-Μαλάκα φύγαμε! :@

υγ. η άλλη κωλοτούμπα δεν θα αναφερθεί εδώ, ούτε πουθενά... :@

υγ2. ο ορθογραφικός έλεγχος μου προτείνει αντί κωλοτούμπα, κωλοτρυπίδα και κωλομπαράς... και μετά εγώ φταίω... :O

Ταχυδρόμος! είπε...

Καλό καλοκαίρι!