26 Ιουλίου 2009

Εμπειρίες

Δεν ξέρω ποιο είναι το νόημα της ζωής (ακόμα τουλάχιστον :P) αλλά σίγουρα θα προυποθέτει την ύπαρξη της (τι γράφω σήμερα...) . Δηλαδή ζούμε καταστάσεις, κάνουμε πράγματα, αισθανόμαστε, σκεφτόμαστε. Όλα αυτά είναι εμπειρίες. Και όπως κάθετι, νόημα έχει και ο λόγος που γίνονται. Αν τα κάνεις για να τα γράψεις στο βιογραφικό σου ή να επιδειχθείς σαν σχολιαρόπαιδο, μάλλον λάθος είσαι αν και πάλι κάτι σου μένει. Το άσχημο είναι η απραξία και η απαξίωση (ακόμα και αν είναι αμυντικοί μηχανισμοί). Δυστυχώς δεν θα είμαστε την υπόλοιπη ζωή μας 20 και 30 χρονών να έχουμε τις ίδιες δυνάμεις και χρόνο να κάνουμε πράγματα γι αυτό ας μην χάνουμε ευκαιρίες.ΥΓ Μετά το φιλοσοφικό αυτού του ποστ είμαι έτοιμος να διαβάσω Yalom.
ΥΓ 2. Τις εμπειρίες τις ζεις ή μαζεύεις λεφτά για να τις ζήσεις - Seventh (παρακαταθήκη στην ανθρωπότητα)
ΥΓ 3. Με βάρεσε πολύ ο ήλιος στις Καβουρότρυπες.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι χάνονται στην καθημερινότητα τους και ξεχνάνε να ζήσουν. Οι εμπειρίες δεν είναι απλά κάτι που γράφεται στο βιογραφικό σου, είναι στην ουσία οι αναμνήσεις που έχει ο καθένας. Αν κάνεις τα ίδια και τα ίδια, τι αναμνήσεις μπορεί να έχεις;

Ανώνυμος είπε...

εμπειρίες = ερεθίσματα = συναισθήματα

αν δεν έχεις το τρίτο δεν αντιλαμβάνεσαι το δεύτερο και το τότε το πρώτο γίνετε μια ψευδαίσθηση.

Nick είπε...

Τα συναισθήματα είναι η βιολογική (και φιλοσοφική) αντίδραση στα ερεθίσματα, οπότε μάλλον λίγο δύσκολο να μην έχει κάποιος. Το πως τα εκφράζει και τα εξωτερικεύει διαφέρει.

Επίσης οι εμπειρίες δεν ποσοτικοποιούνται ούτε κατηγοριοποιούνται. Μπορεί ένα απλό ταξίδι με αμάξι να είναι για κάποιον μια εμπειρία, για δικούς του λόγους.

Μπορεί να κοιτάει τον ουρανό και να νιώθει κάτι. Ναι ακόμη και αν κάνει κάτι τόσο καθημερινό...

Μπορεί κάποιος να είναι στη Μύκονο μέσα στην απίστευτη βαβούρα και να νιώθει υπέροχα, το ίδιο και κάποιος μέσα σε ένα στάδιο ή σε ένα pit...

Ποιοι είμαστε εμείς για να πούμε στους άλλους αν, πως και τι πρέπει να κάνουν;

Η ζωή ανήκει στον καθένα. Ας την κάνει ότι θέλει...

Ανώνυμος είπε...

stamatiste na grafete malakies kai pate gia canyoning

Mousel είπε...

Αυτό που πίνετε το πίνετε πριν γράψετε ή αφού γράψετε;

Auserwählte είπε...

Den katalavainw giati prepei na sumperiferomaste les kai teleiwnei o xronos kai prepei na gemisoume empeiries kai anamnhseis..I zwh den einai apo ta 20 - 30. Kathe ti exei thn aksia tou kai i kathe hlikia ta kala ths. To kako einai oti megalwnontas xanete to pragmatiko kai authormhto sunaisthima kai kuriarxei i logiki. Dinoumai metrwntas..
Gia na epanelthw..Kalo einai na gemizeis th zwh sou me diafores asxolies kai na pernas kala, alla cool!
Otan exeis zhsei entones empeiries niwtheis gematos kai den xreiazetai na anatrofodoteis san trellos! Oute na trexeis pera dwthe se paralies, beach bars, nhsia kai den sumazeuetai..
Oloi trexoun gia na exoun na lene pio polu kai gia na peisoun tous idious tous tous eautous malista pws kanoun kapoia shmantiki zwh. Gemizoun ta eswterika tous kena..kai auto einai pou thelei ousiastika psaksimo.
Nick swstos!
To kathe ti mporei na exei aksia kai o kathenas mporei na kanei to ashmanto shmantiko

Anton είπε...

Ο καθένας κάνει ή δεν κάνει ότι του αρέσει. Για παράδειγμα δεν είναι απαραίτητο να κάνεις 100 πράγματα πριν γίνεις 40 όπως λένε κάτι λίστες. Αλλά μην μπερδεύουμε την πράξη με άλλα πράγματα.