12 Αυγούστου 2009

Μήλος

Όσους και και να ρωτήσεις για τη Μήλο θα σου πουν "αχ τι ωραία" και ας μην έχουν πάει οι 8 στους 10 από αυτούς :) Όντως είναι πολύ ωραίο νησί με φυσικές ομορφιές που εντυπωσιάζουν. Μέρος με στυλ και όχι κακώς εννοούμενο τουριστικό: ούτε κοσμοπολίτικο αλλά ούτε και μη ανεπτυγμένο. Αν είστε ζευγάρι προχωρήστε άφοβα. Αν δεν είστε, βρείτε πρώτα :P
Διαμονή: Ακριβούτσικο το δωμάτιο που βρήκαμε αλλά σε άριστη θέση στον Αδάμαντα και ήσυχο. Γενικά σε τέτοια νησιά θέλει να είσαι προνοητικός και να κλείσεις καιρό πριν. Ακόμα και στο λιμάνι μετρημένοι ήταν αυτοί με τις ταμπέλες Rooms to Let.
Αξιοθέατα: Είχε κάτι μουσεία αλλά παρά τις παραινέσεις δεν πήγαμε να δούμε το αντίγραφο της Αφροδίτης ή το μεταλλευτικό μουσείο :P Όμορφα τα χωριουδάκια τους, όχι πολύ γραφικά πάντως. Η Πλάκα ήταν κάπως γραφική και η πιο όμορφη, με μαγαζιά με χαρακτήρα. Ο Αδάμας καλός με ζωή πρωί-βράδυ. Τα Πολλώνια ψαροχώρι.
Παραλίες: Δυνάμεις και όρεξη να χεις και δεν θα προλαβαίνεις να πας από τη μία στην άλλη. Παπάφραγκας, Σαρακήνικο, Προβατάς, Πλάθιενα, Φυρίπλακα, Λαγκάδα, Πολλώνια, Κλέφτικο, Συκιά κλπ. Όλες με κρυστάλλινα νερά και κάποιες από αυτές (οι πιο δύσβατες) με απίστευτη φυσική ομορφιά. Τα λόγια είναι περιττά.
Νυχτερινή διασκέδαση: Όποιος έχει όρεξη για clubbing θα μείνει με αυτή. Ένα έχει το οποίο δεν επισκέφθηκα καθώς προτίμησα τα όμορφα και ήσυχα μπαράκια. Σε ζευγαροφάση όλα τους σχεδόν, με πιο βαβουριάρικα τα Aragosta, Lebetina και πιο lounge τα Άκρη, Μικρό Καφέ, Barbarossa.
Καφέ: Στο λιμάνι είχε αρκετές (κλασσικές) καφετέριες αλλά προτιμήσαμε την γλυκιά Caramella με τις τέσσερις γκαρσόνες για πέντε τραπέζια (!) και την Utopia στην Πλάκα με την πάνεμορφη θέα.
Φαγητό: Ωραίες οι ταβέρνες τους (ίσως τις βάλω σε κανένα επόμενο Gourmet) και με εξίσου καλές γεύσεις. Νοστιμότατος ο Κυνηγός, εκπληκτικό το ριζότο με καραβιδόψυχα στον Παπαϊωάννου (το σκέφτομαι και μου τρέχουν τα σάλια), ωραίο ταβερνάκι το Δίπορτο στην Πλάκα, καλό το Αραξοβόλι στα Πολλώνια
Ιστιοπλοϊκό: Μην τσιγγουνευτείτε τα λεφτά γιατί είναι εμπειρία ζωής. Από τις 10 το πρωί και για τις επόμενες 11 ώρες με το ιστιοφόρο Πάνορμος θα βουτήξεις σε τέσσερις παραλίες, θα πας σε απροσπέλαστες ακτές, θα μπεις σε σπηλιές απείρου κάλλους, θα φας το χταποδάκι σου ψημένο στα κάρβουνα μιας αμμουδιάς, θα δεις το ηλιοβασίλεμα εν πλω...

3 σχόλια:

ekanou είπε...

H prwti foto ta spaei se megenthysi. Ena zeygaraki pou psiloxamoureyete, enas typos monos sta vraxia, kai mia typissa etoimi na savourntistei.

Eiste kaneis apo autous?

Me exei faei i zilia parepiptontws. Exw na paw se nisaki 4 xronia.

Anton είπε...

Αυτό θα πει ενδελεχής μελέτη! Πρόχειρες είναι αυτές-θα βάλω καλύτερες όταν τις πάρω στα χέρια μου.
Summer in Greece bro!

Ανώνυμος είπε...

έχει και ένα ζευγαράκι ακόμη που χαμουρεύεται.

επίσης στην κάτω ξέρω ποιος πήρε τον φρέντο.

γενικά η ζευγαροκατάσταση είναι ωραίος τρόπος να πας διακοπές.

ίσως όμως και με αντροπαρέα να περνάς καλά,αρκεί ένας να είναι δεκτικός. ;)