1 Νοεμβρίου 2009

Seventh Gourmet of a Seventh Gourmet

Το Έβδομο Gourmet του Έβδομου Gourmet έχει γεύσεις και από Θεσσαλονίκη αλλά και από την αγαπημένη Ήπειρο.

Ζύθος: Κλασσικό εστιατόριο της πόλης στα Λαδάδικα. Αξίζει να το επισκεφθείς για να βγάλεις μόνος σου τα συμπεράσματα αν καλώς έχει αποκτήσει όνομα. Προσωπικά έφυγα με καλές εντυπώσεις καθώς τόσο τα πιάτα όσο και η όλη φιλοσοφία του ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Applebees: Στην παραλία το υποκατάστημα της γνωστής αμερικάνικης αλυσίδας. Ακριβά τα πιάτα του, προτίμησα κάτι να τσιμπήσω και το συγκεκριμένο ήταν αρκετά καλό. Έχω την εντύπωση ότι γενικά τα αμερικάνικα είναι αν θες κάποια αλλαγή και όχι ότι θα γουστάρεις κάτι ιδιαίτερα (φαγητό, ατμόσφαιρα).
Η Πύλη του Βίκου (Μονοδένρι): Στα Ζαγοροχώρια, κάθε χωριό έχει και μια ταβέρνα-εστιατόριο-καφέ. Από τη στιγμή που δεν σου κάνει κάτι τουριστικό τότε είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν και τα πιάτα είναι δυνατά τότε πετύχαμε διάνα. Πολύ νόστιμη η σαλάτα, κρύα η παραδοσιακή τυρόπιτα.
Dizaki (Άνω Πεδινά): Γαλλικό εστιατόριο σε χωριό 100 κατοίκων στην Πίνδο; Όλα γίνονται σε αυτό τον κόσμο. Εκλεπτυσμένα πιάτα, άψογη εξυπηρέτηση, φοβερό κρασί της περιοχής, σε ένα πανέμορφο χώρο που δεν βρίσκεις ούτε στην πόλη. Και όλα αυτά υπό τους ήχους Edith Piaf...
Όμιλος (Γιάννενα): Στο παρελθόν είχα αναφερθεί στις άριστες εντυπώσεις μου από τα Γιάννενα στο γευστικό τομέα. Το συγκεκριμένο μαγαζί όμως ανήκει στην κατηγορία των δήθεν, που συνεπάγεται μόνο στυλάκι και κακή εξυπηρέτηση. Αναμονή για να σου φέρουν κατάλογο, αναμονή να παραγγείλεις, αναμονή να σου φέρουν τα πιάτα, αναμονή να ζητήσεις λογαριασμό, να πληρώσεις, να σου φέρουν τα ρέστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: