24 Ιανουαρίου 2010

Ούγγρικο Gourmet

Ένας από τους λόγους που ξεκίνησα τη συγκεκριμένη στήλη ήταν για κάποιους καλοφαγάδες που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι αξιόλογο. Το να πεταχτεί κάποιος στη Βουδαπέστη για φαγητό, το βρίσκω λίγο δύσκολο αν και ποτέ δεν ξέρεις :Ο

Két Szerecsen (Budapest): Οι δύο Σαρακηνοί (για όσους δεν γνωρίζουν ούγγρικα) βρίσκονται σε ένα σημείο που πρέπει να πας συστημένος για να τους βρεις. Απ' έξω δεν ξετρελαίνεσαι αλλά όσο μπαίνεις στο ψητό τόσο επιβραβεύεσαι. Τέλειο φαγητό, όχι ιδιαίτερα παραδοσιακό, ωραίο επιδόρπιο.
Fatál (Budapest): Υπόγειο μαγαζί (η 1η φώτο), με χαρακτηριστικό στυλάκι. Τόσο στη διακόσμηση όσο στο ίδιο το φαγητό. Οι μερίδες τεράστιες και απολαυστικές.
Bagolyvár (Budapest): To Κάστρο της κουκουβάγιας είναι ένας όμορφος χώρος, δίπλα στο πιο γνωστό εστιατόριο της πόλης, το Gundel. Όχι τόσο καθώς πρέπει όσο αυτό,l αλλά πραγματικά ξεχωριστό. Ωραίες και χορταστικές μερίδες, με πολλές επιλογές.
Renaissance (Visegrád): Στο μεσαιωνικό Visegrád βρίσκεται ένα μεσαιωνικό εστιατόριο. Στα όρια του κιτς αλλά με ωραίο περιβάλλον: ντυμένα τα γκαρσόνια, χάρτινες κορώνες, σερβίτσια της εποχής. Το μενού πολύ καλό και όχι τουριστικό.
Και ολίγη Θεσσαλονίκη->Διαγώνιος: Στο κέντρο της πόλης με σπεσιαλιτέ τα σουτζουκάκια. Ιδιόρρυθμο θα το χαρακτήριζα καθώς είναι ανοιχτό μόνο καθημερινές, δεν έχει μουσική ενώ έχει μπόλικα κλασσικά γκαρσόνια. Φάση έχει πάντως.









ΥΓ Το παμε ότι ήταν ωραία στη Βουδαπέστη; :)

Δεν υπάρχουν σχόλια: