18 Δεκεμβρίου 2010

Top MMX

Πολλοί δίσκοι το 2010. Πολλές ανακατατάξεις και για μένα και δε μπορώ να πω ότι κάποιος από όλους με στιγμάτισε. Αντίθετα εκείνη η κυκλοφορία με έκανε να αναρωτηθώ αν έχω απομακρυνθεί από τη συγκεκριμένη μουσική ή αν αυτή έχει απομακρυνθεί από μένα. Μεγάλα συγκροτήματα φτάνουν στο τέλος, μεγάλοι μουσικοί μας άφησαν. Ας γράψω τι μου άρεσε αυτή τη χρονιά (7+1 δίσκοι), έτσι ώστε όταν μπαίνω να τα θυμάμαι.

Dimmu Borgir - Abrahadabra
Ambient symphonic black metal. Οι blacksters τους βρίζουν. Οι υπόλοιποι τους κοροϊδεύουν, έλα όμως που ο ήχος τους είναι θελκτικός. Στάθηκαν καλά και φέτος.

Fear Factory - Mechanize
Στο γνώριμο ήχο τους, που τους έκανε ξεχωριστούς στα 90s αλλά και να ψάχνονται στα 00s. Καλό κοπάνημα, ακούγεται πολύ "ευχάριστα".

Keep of Kalessin - Reptilian
Επικό black με thrashιές. Ωραίο αποτέλεσμα και όντως καλός δίσκος. Δεν τους ήξερα αλλά άμα το πάνε έτσι θα τους παρακολουθώ.

Nevermore - The Obsidian Conspiracy
Περισσότερο κόλλησα με τις διασκευές για να πω την αλήθεια. Σαν δίσκος έχει τα standard των Nevermore και ήταν αφορμή να ρθουν περιοδεία να τους δω από κοντά. Περιμένω όμως περισσότερα από αυτούς.
Overkill - Ironbound
Παλιές καραβάνες του thrash οι απέθαντοι Overkill. Respect στη μπάντα γιατί κοπανάει καλά, έχει τσαγανό (άντε κι απ΄τα μέρη μας) και έχει να μας δώσει κάτι σε αυτούς τους αποπροσανατολισμένους μουσικά καιρούς: give a little overkill

Rotting Christ - Aealo
Ο Σάκης (Σάκηηηηηη) το πάει μια χαρά το καράβι. Αν και στις αρχές της χρονιάς η κυκλοφορία, δεν ξεχάστηκε. Top στιγμές για μένα το Noctis Era και το ανατριχιαστικό Orders From The Dead.

Slash - Slash
Ο mainstream κιθαρίστας των παιδικών μας ηρώων Guns nRoses, μάζεψε κάποιους μουσικούς και κάποιους celebrities και κυκλοφόρησε δίσκο. Μετά από ακούσματα η ποικιλία του με κέρδισε τελικά. Το Ghost είναι ringtone στο κινητό μου, ενώ το video clip με τη Fergie είναι στα συν ;)


Faded Line - Contemplating Oblivion
Θα μπορούσα να πω πολλά αλλά θα πω απλά ότι τα τραγούδια του μ' αρέσουν. Και συχνά γυρνάω και το ξανακούω. Θέλει κι άλλο; (Δεν είμαι της φανφάρας και των PR)

5 σχόλια:

Nick είπε...

Με πρόλαβες φέτος :p

Δεν νομίζω ότι το metal είναι οι Maiden. Έχει τεράστιο βάθος και συνέχεια. Ίσως απλά απομακρύνθηκαν αυτοί από εκείνη την μπάντα στην κασέτα που φοβόσουν να δείξεις ;) Από την άλλη μπορεί να σε επηρέασαν τα μπουζούκια της Τρίπολης :@

Αυτόν τον ατάλαντο, άχρηστο και τιποτένιο Faded Line τι τον έβαλες; :o

Anton είπε...

Άμα έχεις βύσμα μέχρι και στη λίστα του Seventh 's Spot μπαίνεις ;)

Nick είπε...

:p

Άσχετο αλλά ακούω ακατάπαυστα το Sons Of Liberty. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΡΕ.

Wise_One είπε...

Πωπω ντάξει, σχεδόν Nick έγινες. Πες πόσο σε πληρώνει για να βάζεις Keep of Kalessin, Fear Factory και Nevermoreq

Anton είπε...

:)