27 Απριλίου 2011

Βενετία, Μπολζάνο, Μιλάνο

Πάνω από ένα χρόνο είχα να βγω έξω (έκανα την αρχή το 2008 και μου καλάρεσε) αλλά από ταξίδια δεν έχω παράπονο. Στο συγκεκριμένο έγραψα πολλά χιλιόμετρα με αεροπλάνα, τρένα, λεωφορεία, μετρό, αυτοκίνητα και πόδια!

Μιλάνο
Καθαρά τουριστικό προορισμό δεν το λες. Αυτό θα στο πουν και άλλοι που το έχουν επισκεφθεί πέρα από εμάς τους μάχιμους που μέσα σε λιγότερο από μια μέρα είδαμε όλα τα σημαντικά της πόλης! Το Duomo και η πλατεία είναι το επίκεντρο. Ένα σουλάτσο στην Galleria Emanuelle πιο δίπλα και στην Montanopoleone να χορτάσετε φτηνά πράγματα :@ Το Castello Sforzesco αξίζει επίσκεψη όπως και ο κήπος του. Για βράδυ η "παραλία" της πόλης, το Navigli έχει ωραία φάση αλλά μην περιμένετε τη δική μας τη φασαρία και ένταση.

Μπολζάνο
Στα πολύ βόρεια της Ιταλίας, μπλέκονται ιταλόφωνοι και γερμανόφωνοι. Έτσι το Μπολζάνο περισσότερο είναι αυστριακό παρά ιταλικό (μου θύμισε την εκδρομή στην Αυστρία). Πολύ όμορφο μέρος-άλλοι ρυθμοί-άλλη ποιότητα ζωής. Στο ίδιο πράσινο, ευρωπαϊκό στυλ και τα υπόλοιπα μέρη που κινηθήκαμε.

Βενετία
Τι να πεις για αυτή την πόλη; Δεν έχει τροχοφόρα, δεν έχει κάτι σημερινό και τα δρομάκια της είναι πάντα γεμάτα από μιλιούνια που κινούνται πέρα δώθε. Άμα έμενα καμιά βδομάδα πιστεύω ότι μετά θα σκιαζόμουν από τον τεχνολογικό μας "πολιτισμό". 'Οτι και να γράψω θα ναι σαν αυτά που έχετε ήδη διαβάσει και έχετε σχηματίσει σαν άποψη. Αλλά άμα δε το ζήσεις δεν θα το καταλάβεις.
Πέρα από την ατμόσφαιρα της πόλης, ως ιστοριολάτρης, δεν παρέλειψα να επισκεφθώ το παλάτι των δόγηδων, τις μεσαιωνικές εκκλησίες και φυσικά τον Άγιο Μάρκο: τόσο Βυζάντιο, ούτε στην Πόλη.

Πήραμε δυνάμεις για μέχρι το καλοκαίρι και πράγματα για μια ζωή. Ti voglio bene assai...

3 σχόλια:

alexandros είπε...

τι μου φέρατε από το μιλάνο.;

Anton είπε...

εεε...μας έκλεψαν τη βαλίτσα με τα armani και τα dior στο αεροδρομιο

alexandros είπε...

βολεύομαι με την άλλη βαλίτσα των Ck