15 Δεκεμβρίου 2011

2011 Top

Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα λιγάκι για να βρω 7 δίσκους που να μου άρεσαν και φέτος. Πάνε οι εποχές των παχιών αγελάδων. Σκεφτόμουν να βάλω και τους δίσκους που με άφησαν αδιάφορο αλλά παραδοσιακά το post λέγεται Top.

Alice Cooper - Welcome 2 My Nightmare
Απρόσμενα καλή κυκλοφορία! Είχα να προσέξω καινούργια δουλειά του πάρα πολλά χρόνια αλλά άμα το έχεις. Καλοπαιγμένο και στις περισσότερες στιγμές εμπνευσμένο hard rock. Επικίνδυνο να ακουμπάς κλασσικούς σου δίσκους αλλά εδώ δικαιώθηκε.

Amon Amarth - Surtur Rising
Τα παλικάρια το έχουν βρει και δεν το αφήνουν. Μπορεί η θεματολογία να είναι κάπως αφελής αλλά η μουσική και συγκεκριμένα το δέσιμο death με επικές μελωδίες είναι top.

Anthrax - Worship Music
Ξεχασμένους τους είχα και αυτούς. Ο ήχος τους ωραίος, τα τραγούδια τους καλοβαλμένα και τα φωνητικά πολύ καλά. Όχι απλά υπάρχουν αλλά είναι ψηλά το 2011.

Iced Earth - Dystopia
Οι Iced Earth επέστρεψαν. Οι προηγούμενοι είχαν όλα τα φόντα (Barlow, Owens, θεματολογία Something Wicked) αλλά δε φτάνουν αυτά. Ωραία τραγούδια, ωραία φωνή και δύναμη. Η συναυλία εδώ ήταν το κερασάκι.

Machine Head - Unto the Locust
Δεν είμαι από αυτούς που πετούσαν τα ρούχα τους για το Blackening αλλά σίγουρα αποτέλεσε λόγω να τους ξανακούσω και φέτος. Ψηλά στάνταρ και δω, με τα φωνητικά του Flynn να αποτελούν ατού που δένει με μερικές τραγουδάρες όπως το Locust.

Mastodon - The Hunter
Άμα κολλήσεις από το εναρκτήριο άντε να ξεκολλήσεις. Οι τύποι έχουν τον ήχο τους και αφού πιαστείς δεν ξεκολλάς. Δεν είναι Crack the Skye αλλά είναι ψηλά.

Within Temptation - The Unforgiving
Παραείναι εμπορικοί για να ασχολούμαστε ακόμα μαζί τους αλλά η φωνή της Adel είναι τέλεια. Εδώ κατάφεραν και έβγαλαν και κάποια ωραία και πιασάρικα κομμάτια με αποτέλεσμα να κολλήσουν για καιρό στο playlist.

4 σχόλια:

Nick είπε...

Συμφωνούμε σε 4 από τα 7! Άρα δεν ήταν τόσο δύσκολο ρε να βρεις δίσκους!

Νομίζω σε επηρέασε το Metal Evolution με το ΝΟΥΟΜΠΑ και ψάχνεις να βρεις το παντελόνι σωλήνα, το ντενιμ με τα ραφτά και την πρώτη κασέτα maiden :)

METAL \m/

Anton είπε...

Μπα, δε μου είπε και πολλά το συγκεκριμένο. Όχι ότι δεν είναι καλό αλλά δεν με πώρωσε κιόλας.
Όπως και οι δίσκοι: καλοί είναι αλλά δεν πωρώθηκα κιόλας

Wise_One είπε...

Τρία άλμπουμ από εδώ και στη δική μου λίστα. Πάνε οι εποχές που άκουγα τα πάντα :ΡΡΡ

Anton είπε...

Τα πάντα από Power εννοείς...