26 Δεκεμβρίου 2011

Παλιοταινίες

Παλιά βγαίνανε καλές ταινίες. Τώρα... βγαίνουνε ταινίες σαν να ναι παλιές και τις βαριέσαι όσο δεν πάει.
  • 50/50
    Ένας νέος διαγνώζεται με καρκίνο. Η ταινία πιάνει αυτό το καθημερινό και συνάμα τρομερό πράγμα, με έναν τρόπο που είναι από κοντινός μέχρι και συγκινητικός.  
  • Blue Valentine
    Μια ρεαλιστική και καλή ταινία. Θέμα της η δύσκολη όσο και όμορφη αρχή μια σχέσης και το σήμερα της που φαντάζει πιο δύσκολο.
  • The Mill and the Cross
    Μια ολόκληρη ταινία βασισμένη σε έναν πίνακα του 16ου αιώνα. Μου κίνησε το ενδιαφέρον. Πέρα από το ότι σου αφήνει χρόνο να σκεφτείς κάποια θέματα και σε γυρνάει στην παιδική αντίληψη ότι οι πίνακες ζωντανεύουν, δεν είχε κάτι άλλο.
  • The Guard
    Διαβάζοντας τις κριτικές περίμενα μια έξυπνη κωμωδία σε στυλ Lock Stock and Two Smoking Barrels, In Bruges. Τη βρετανίλα την είχε αλλά γέλιο δεν είχε. Δεν ήταν άσχημη αλλά μετά από κανένα μήνα θα δυσκολεύομαι να θυμηθώ την υπόθεση της.
  • Chemical Wedding
    Ταινία που έχει γράψει το σενάριο ο Dickinson, έχει σχέση με τον ομώνυμο του δίσκο και παίζει τραγούδια των Maiden. Τι άλλο θες; Παλιά... Δεν υπάρχει λόγος να τη δεις εκτός και αν έχεις όλα τα B-side από το προσωπικό του συγκρότημα ή από τους παλιούς Maiden. Γκου χου - γκου χου
  • Oldboy
    Κάθισα και την είδα περιμένοντας κάτι ξεχωριστό. Δεν το βρήκα αν και μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιος θα βρει να πει κάτι υπέρ της.
  • Kill the Irishman
    Μετά από τόσες εκρήξεις αυτοκινήτου, το σκεφτόμουν να πάω στο αμάξι :O Βασισμένο στην αληθινή ιστορία του Danny Greene, στο Cleveland τη δεκαετία του 70, έχει να κάνει με τα συνδικάτα του εγκλήματος. ΟΚ
  • Super 8
    Ο JJ Abrams και ο Splielberg κοτσάρουν τα ονόματα τους και με το που βγαίνει έχει πολύ θετική απόκριση. Αξίζει λες και αφιερώνεις σχεδόν 2 ώρες να τη δεις: μαλακία σου. Άμα είχες πέσει σε κόμμα τη χρονιά που βγήκε ο ΕΤ ο Εξωγήινος και ξύπνησες σήμερα θα νόμιζες ότι ήταν το sequel με κακό τον ΕΤ :@
  • Crazy, Stupid, Love
    Βλέπεις υψηλές βαθμολογίες και καλές κριτικές, ακόμα και από δυσκοίλια site. Περιμένεις μια έξυπνη και καλή κομεντί που έχει κάτι να πει. Ο πρωταγωνιστής και η Julian Moore (που μόνο σε επιθεώρηση του Σεφερλή δεν την έχεις δει) δεν σε πτοούν. Και ξεκινάει η προβολή: κλισέ σε κάθε πράγμα του, μονόχνωτος 50αρης που ξαφνικά πηδάει ότι μοντέλο βρίσκει, κάγκουρας που ξέρει τα πάντα και η γαμιστερότητα χτυπάει κόκκινο. Και αυτοί οι άνθρωποι γίνονται πλούσιοι συμμετέχοντας σε τέτοιες ταινίες.
  • The Hangover Part II
    Το πρώτο μέρος έχει κάνει τόση αίσθηση που δε θυμάσαι γιατί. Αν δεις το δεύτερο λες θα θυμηθείς. Απλά βλέπεται και σκας και κανένα χαμογελάκι. Για κωμωδία δεν είναι.
  • Midnight in Paris
    Ο Woody Allen κάτι θέλει να μας πει και σε αυτή την ταινία. Γλυκιά και όμορφη, μ' άρεσε και τελικά μου το είπε αυτό το κάτι.
  • Pirates Of The Caribbean: On Stranger Tides
    Ξέρεις ότι θα δεις μια ταινία εποχής που θα γίνεται ότι να ναι. Μόνες απαιτήσεις να έχει μια αρχή και ένα τέλος και να μην παίρνει σοβαρά τον εαυτό της. Τις έπιασε τις απαιτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: