2 Φεβρουαρίου 2012

Metal Evolution

Σε μια εποχή που αγνοούσαμε την ύπαρξη του internet (δεν είχε ιδρυθεί η google καν) η ενημέρωση για γεγονότα του παρελθόντος γινόταν αποκλειστικά από τα έντυπα μέσα: βιβλία για την ιστορία, περιοδικά για πιο "ελαφρά" θέματα. Για ένα "βαρύ" (χέβι) θέμα όπως το metal, η βασική* ενημέρωση ήταν το Metal Hammer.
Από πέρυσι το φθινόπωρο προβάλλεται στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού στο κανάλι VH1 η εκπομπή Metal Evolution. Αντικείμενο της η εξέλιξη και τα ιδιώματα της συγκεκριμένης μουσικής, ενώ υπεύθυνος είναι ο γνωστός μας από το Headbanger's Journey, Flight 666 Sam Dunn. Για κάποιον που μέχρι σήμερα δεν είχε μπει στον κόπο να δει τις ρίζες, την πορεία και τα διαφορετικά πρόσωπα του heavy metal είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και δυνατή προσέγγιση. Για κάποιον που το είχε κάνει από χρόνια, ουσιαστικά σα να οπτικοποιεί αυτά που γνώριζε. Και φυσικά δίνει αφορμή για συζητήσεις και παρατηρήσεις, οι οποίες θα γίνουν κατ ιδίαν, μην ανησυχείτε!
Όταν κυκλοφορήσουν όλα τα επεισόδια σε καλή ποιότητα, θα τα μαζέψω και θα τα βάλω στο ράφι, δίπλα στα παλιά Metal Hammer... \m/
*υπήρχε φυσικά και το ράδιο αρβύλα του στυλ "o Ingo Schwichtenberg αυτοκτόνησε επειδή τον σούταρε ο Weikath"

ΥΓ Που είναι το Death, το Black, το Doom, το Atmospheric, το Metalcore Dunnούλη; :@ (δεν κρατήθηκα!)

5 σχόλια:

Nick είπε...

Με πρόλαβες! Πάλι! ;)

Anton είπε...

Be quick or be dead, dead, dead...

roulaki είπε...

Να κάτι που θα μου κρατάει συντροφιά τις κρύες νύχτες που θα είμαι μόνη στο σπίτι... σε 18 χρόνια περίπου που θα πάει το παιδί πανεπιστήμιο! Ααααχ!

Anton είπε...

Κατέβασε και κανένα τούρκικο για συμπλήρωμα :O

Wise_One είπε...

Ιντερεστινγκ...