16 Ιανουαρίου 2013

Σαν τις ταινίες δεν έχει

Είτε στον κινηματογράφο είτε στο σπίτι (το τραβάει ο καιρός), οι ταινίες είναι ωραίος σύντροφος. Μου άνοιξε η όρεξη και δεν θα αργήσει και το επόμενο σχετικό post.

  • Silver Linings Playbook
    Το βρήκα γιατί είδα ότι ήταν στα Oscar, που μάλλον δεν είναι και η καλύτερη τακτική. Πάντως χωρίς να είναι κάτι συνταρακτικό, ήταν ενδιαφέρον και σε κρατούσε. Και οι δύο πρωταγωνιστές μέσα από τη σχέση που ανέπτυξαν, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τα ψυχολογικά προβλήματα.
  • Les Misérables
    Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο και έτσι η οπερετική-μιούζικαλ εκδοχή του ήταν ευκαιρία να γνωρίσω το κλασσικό έργο του Βίκτωρ Ουγκώ. Δυνατή ιστορία σε ταραγμένες εποχές από μια άλλη οπτική. Αν και μέχρι κάποιο σημείο με κούρασε το συνεχές τραγούδι, στη συνέχεια με κέρδισε η ιστορία.
  • Headhunters
    Έχοντας διαβάσει ένα βιβλίο του Nesbo μπορείς να φανταστείς ότι η καλή και γρήγορη ταινία που είδες, θα ήταν πιο στοιχειοθετημένη και συναρπαστική στο χαρτί.
  • The Unbearable Lightness of Being
    Αφορμή να δώ την ταινία ήταν ότι διαδραματιζόταν στην Πράγα. Και πριν πολλά χρόνια είχα διαβάσει το βιβλίο. Μέσα στις τρεις ώρες που διήρκεσε δεν θυμήθηκα κάτι αλλά δεν μπορώ να πω ότι βαρέθηκα. Βλέπετε χαλαρά.
  • The Hobbit: An Unexpected Journey
    Αν και μεγάλη σε διάρκεια δεν σε κουράζει. Και αν είσαι φαν του LOTR θα βρεις μια ωραία ιστορία στα ίδια λημέρια. Όπως και να χει όμως, δεν υπάρχει κάποια σπουδαία πλοκή και απλά τσουλάει το πράγμα.
  • Frankenweenie
    Η πρώτη ταινία μιας σκυλοβραδιάς. Ένα παιδί ανασταίνει το νεκρό του σκύλο και φίλο αλλά όταν τον μιμούνται οι περίεργοι συμμαθητές του, το πράγμα ξεφεύγει. Timburtonιά
  • Hachi: A Dog's Tale
    Όσοι την είχαν δει συγκινήθηκαν. Δε γλίτωσα ούτε γω. Η αφοσίωση ενός σκύλου στο αφεντικό του έβγαλε ιδανικά που όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο σπάνια.
  • Home
    Την πέτυχα από τη μέση στην τηλεόραση. Και με κράτησε καθώς ήταν αρκετά περίεργη: μια οικογένεια προσπαθεί να ζήσει στο σπίτι της που βρίσκεται πάνω σε έναν αυτοκινητόδρομο. Βρήκα και είδα το πρώτο μισό και έγινε κάπως πιο στρωτή χάνοντας το στοιχείο που με τράβηξε.

  • Το Ταγκό Των Χριστουγέννων
    Την είδα ανήμερα Χριστούγεννα. Η ιστορία διαδραματίζεται το 1970 σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο. Μπορείς την δεις σαν στιγμιότυπο στα πλαίσια της στρατιωτικής ζωής, που έχει αντίκτυπο και στο σήμερα.
  • Poulet aux Prunes
    Θυμάμαι που μου την είχαν προτείνει δύο φίλοι πέρυσι. Γλυκιά αλλά τίποτα περισσότερο. Μάλλον φταίει που δε μ' αρέσουν τα δαμάσκηνα. Κρούσμα υπνοταινίας (όχι από μένα)
  • Cloud Atlas
    Σχεδόν 3 ώρες και δεν το καταλαβαίνεις ότι πέρασαν. Μεταμορφώσεις ηθοποιών που ούτε σου περνάει από το μυαλό ότι είναι οι ίδιοι. 6 ιστορίες μέσα στο χρόνο με τόσα κοινά. Μία ταινία για την ανθρωπότητα.
  • Following
    Διαπίστωσα ότι είχα δει όλες τις ταινίες του Nolan εκτός από την πρώτη του. Πιο κοντά στην αισθητική του Memento και καμιά σχέση με Batmanιές, σε βάζει στη σκοπιά του διαρρήκτη. Καλή από όλες τις απόψεις.

4 σχόλια:

Mousel είπε...

Το Les Miserables αξίζει να το δεις είτε στην γαλλική του εκδοχή που είναι τηλεταινία με τον Ντεπαρντιε και τον Μάλκοβιτς, είτε στην νεότερη αμερικάνικη πριν από αυτό που είδες με Λίαμ Νίσον και Τζέφρι Ρας. Και οι δύο εξαιρετικές!!!

Nick είπε...

Mousel αν δεν μου αρέσει και το Κοριολάνος [μετά το φιάσκο με το Raid που μου πρότεινες] ετοιμάσου... :p

Mousel είπε...

Το Raid το πρότεινα χωρίς να το έχω δει. Τα Coriolanus το έχω δει και είναι εξαιρετικό!

Anton είπε...

Τόσες ενδιαφέρουσες ταινίες αναφέρονται, εσύ το Coriolanus ήθελες. Καλά να πάθεις