16 Απριλίου 2014

Inferno

Ο συγγραφέας που είχε σαρώσει με τα Da Vinci Code και Illuminati, επιστρέφει με ένα ακόμα αστυνομικό μυθιστόρημα που μπλέκει ιστορικά στοιχεία. Όταν είχα διαβάσει το Illuminati πριν σχεδόν 10 χρόνια το είχα τελειώσει μέσα σε τρεις μέρες σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο. Από τότε έχω διαβάσει αρκετά αστυνομικά και η αλήθεια είναι ότι ο Dan Brown δε φτάνει το Nesbo. Υπάρχει ένα σασπένς αλλά είναι το αναμενόμενο και δε σου κόβει την ανάσα.
Από την άλλη η αγάπη μου για την Ιστορία δεν έχει αλλάξει από τότε. Και έτσι η αναφορά στη μεσαιωνική ιστορία μέσα από σημαντικές πόλεις σε μεταφέρει εκεί. Αν και ο Δάντης για μένα είναι υπερεκτιμημένος, ο Dan Brown δένει ωραία τη Θεία Κωμωδία με την υπόθεση. Η ιστορία ξεκινάει από τη Φλωρεντία, περνάει στη Βενετία και καταλήγει στην Κωνσταντινούπολη. Και στις τρεις έχω πάει και έτσι επιστράτευσα χάρτες και φωτογραφίες για να ξαναθυμηθώ. Φοβερές πόλεις και ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα.
Στο δια ταύτα, χωρίς να κολλάς είναι ένα καλό μυθιστόρημα που διαβάζετε πολύ ευχάριστα. Αν έχετε επισκεφθεί τις πόλεις τότε θα μπείτε ακόμη περισσότερο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: