4 Αυγούστου 2015

Summertime madness

Κυκλοφορεί παντού από προχθές για πτώση 70% του τζίρου λόγω της κατάστασης. Κανείς δε λέει ότι είναι καλό το κλίμα αλλά όταν στο ρεπορτάζ σου βάζουν και δηλώσεις 23χρονου να λέει ότι φέτος πρώτη χρονιά μετά από 5 χρόνια δε θα πάει διακοπές, σου φεύγει ένα δάκρυ. Και μετά πας σε bar και beach bar στη Χαλκιδική και δεν έχει καρέκλα να ακουμπήσεις, ούτε μέρος να παρκάρεις.
Πτώση στις τιμές και ιδιαίτερα των ακινήτων. Ενώ όταν είχαν ρίξει τον ΦΠΑ στην εστίαση κανείς δεν είχε μειώσει τις τιμές τώρα που επανήλθε στο 23% τις ανεβάζουν. Ενώ διαβάζουμε για πτώση στις τιμές πετρελαίου στο βαρέλι εδώ στην καλύτερη δεν την ανεβάζουν. Και για τα ακίνητα παρόμοιος "επαγγελματισμός" από μεσίτες και ιδιοκτήτες. Μόνο πτώση στα έσοδα μας υπάρχει τελικά.
Όταν μετά από όλα αυτά βγεις στην παραλία για μπάνιο διαπιστώνεις ότι είτε είναι όλοι μέχρι 15 χρονών είτε πάνω από 45. Που πήγε η χαμένη γενιά; Γιατί αποκλείεται οι παραλίες να ανήκουν αποκλειστικά στην αγία ελληνική οικογένεια! Αν πας στα trendy beach bar θα βρεις τη χαμένη γενιά. Οι υπηρεσίες που σου προσφέρουν είναι τραγικές αλλά λες και ευχαριστώ που βλέπεις λίγο καλό κόσμο και όχι θειάδες και παιδάκια.
Δυο καρπούζια σε μια μασχάλη δεν τα καταφέραμε να τα κουβαλήσουμε και έτσι φέτος δύσκολο το κόβω για διακοπές (οι τιμές για έξω είναι αστρονομικές-κρίση βλέπεις). Μέσα σε αυτή την ανισόρροπη κατάσταση θα το παλέψουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: