15 Ιανουαρίου 2016

Φαϊ

Δέκα ημέρες ήμασταν εκεί και σίγουρα δε μπορώ να πω ότι έχω δοκιμάσει πάρα πολλά, πόσο μάλλον κάποια ακραία πιάτα (πχ φίδια, αρουραίους). Το στομάχι μας δεν είναι απόλυτα φιλικό προς την ασιατική κουζίνα αλλά ίσως η βιετναμέζικη να είναι αρκετά κοντά μας. Για παράδειγμα οι γλυκόξινες γεύσεις της κινέζικης κουζίνας που σε κάνουν να πεινάς μετά από μισή ώρα, είναι απούσες.
Παρόλαυτα την ημέρα των Χριστουγέννων έβγαλα ότι είχα φάει όπως και τις επόμενες δύο δεν είχα όρεξη για την τοπική κουζίνα. Συμπέρασμα: street food εκεί που έχει και δυτικούς, όχι μόνο Βιετναμέζους!
Δοκιμάσαμε την κουζίνα τους από τα street food μέχρι gourmet εστιατόρια. Άμα θες βρίσκεις και πιτσαρίες, αμερικάνικα κλπ, τα οποία λένε για να στρώσει λίγο το στομάχι. Πάντως ακόμα και οι σούπες τους (pho) ήταν νόστιμες ενώ η παρουσία θαλασσινών σε πολλά φαγητά τους δίνει μεγαλύτερη ποικιλία.
Γλυκά δεν είχαν κάτι τρομερό γιατί βασιζόταν σε φρούτα. Τα οποία όμως από μόνα τους είναι πολύ ενδιαφέροντα. Αν πας σε ανοιχτή αγορά δεν αναγνωρίζεις τα περισσότερα αλλά σε τραπέζι έχει γνωστές γεύσεις. Ξεχώρισα το jack fruit ενώ από εμφάνιση το dragon fruit διακρινόταν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: