1 Ιουνίου 2017

L ACTA

Σχεδόν όλοι στο άκουσμα της λέξης πανεπιστήμιο, σκέφτονται την επιστήμη, τη γνώση, τη διακίνηση ιδεών. Και καλά κάνουν. Αλλά όταν αυτό βρίσκει εφαρμογή τότε τα πράγματα αλλοιώνονται.
Ως φοιτητές καταλάβαμε τι γίνεται με τους καθηγητές. Η οικογενειοκρατία και η κλίκες τους δεν άφηναν περιθώρια σε κάτι άλλο. Κάθε παπαριά την εκδίδανε για να βγάλουν παραδάκι, είχαν στρατό από διδακτορικούς για τα θελήματα. Και σίγουρα πόσες άλλες μεγάλες μπάζες που δεν φαινόταν με την πρώτη.
Ο χώρος του ΑΠΘ προσφερόταν για συναυλίες και εκδηλώσεις. Αλλά και με πρόφαση το άσυλο το έγκλημα παραμόνευε. Τα τελευταία χρόνια έχουν βγει δεκάδες περιπτώσεις ενώ οι μικρές περνάνε στο έτσι. Ποιος περνάει το βράδυ από μέσα πλέον; Τελευταίο κρούσμα το πτώμα μιας τοξικομανούς μέσα στην πολυτεχνική.
Και μια τρίτη έκφανση (από τις πολλές) είναι οι πανεπιστημιακές επιχειρήσεις τύπου ACTA. Είχα την εμπειρία - ατυχία να συνεργαστώ μαζί τους. Ακόμα μου χρωστάνε λεφτά, ακόμα έννοιες όπως εκπαίδευση ενηλίκων-επαγγελματισμός τους είναι άγνωστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: