30 Ιανουαρίου 2018

Au-stria

Ψάχναμε αφορμή να επισκεφθούμε τους φίλους μας στην περιοχή και με τις πολύ καλές τιμές για αεροπορικά που βρήκαμε δε χάσαμε την ευκαιρία. Μιλάμε για τη δυτική "μύτη" της Αυστρίας εκεί που οι περισσότερες πόλεις έχουν κατάληξη au, είτε μιλάμε για Αυστρία είτε για Γερμανία είτε για Ελβετία. Ούτε καταλαβαίνεις πότε περνάς από τη μια χώρα στην άλλη.

Ποιότητα
Φαντάσου μια high class περιοχή δική μας με τις μονοκατοικίες και τον κήπο της. Άπλα και δρόμοι χαλί μέσα στην εξοχή. Κάπως έτσι είναι οι πόλεις εκεί, με τα 30 χιονοδρομικά της περιοχής(!). Αν σ' αρέσουν αυτοί οι ρυθμοί τότε δε θα βρεις καλύτερα. Αν είσαι φάση στριμώχνομαι από το αστικό μέχρι και μέσα στο bar τότε θα βαρεθείς γρήγορα. 

Λεφτά και τάξη
Το χρήμα ρέει με τις πολλές βιομηχανίες της περιοχής και έτσι όλοι είναι άνετοι και όλα προσεγμένα στην τρίχα. Έλεγχος και τάξη, καμιά σχέση δηλαδή με εδώ που υπάρχουν μόνο φόροι και πρόστιμα κατά το δοκούν. (Η αλήθεια είναι ότι το παρακάνουν λίγο: 5 διαφορετικές περιπτώσεις για τα απορρίμματα, φόρος αν έχεις σκύλο κλπ)

Αθλητισμός, wellness
Εδώ η διασκέδαση μας είναι να πάμε να καθίσουμε για καφέ ή φαγητό. Εκεί σίγουρα μέσα στη βδομάδα θα πάνε γυμναστήριο, θα έχουν κάποιο άθλημα, τρέξιμο κλπ. Από τη μια εκμεταλλεύονται δημιουργικά το χρόνο τους αλλά από την άλλη μπορεί να πεις ότι δε δίνουν πολύ βάρος στις κοινωνικές σχέσεις.

Πόλεις
Κι αν όλα τα παραπάνω μπορεί να μη λένε κάτι στον ταξιδιώτη, η ομορφιά και οι καλοδιατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις τους τα λένε όλα. Μικρές σχετικά και αν και παρόμοιες πάντα η επόμενη που θα επισκεφτείς θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο. Από το Dornbirn στο παραλίμνιο Bregenz με την όπερα μέσα στο νερό! Και μετά στο πανέμορφο Feldkirch με το κάστρο του. Αυτά στην Αυστρία γιατί δυο βήματα πιο κει είναι το Lindau στη Γερμανία που συγκεντρώνει τα πλεονεκτήματα των παραπάνω. Έκπληξη το Memmingen που είχε τη περισσότερη ζωή, απίστευτα κτίρια και το ποταμάκι που το κάνει να ξεχωρίζει.
    Παντού υπάρχει ομορφιά και όχι μόνο στις καθαρά τουριστικές περιοχές. Αρκεί να την κυνηγάς :)

    ΥΓ Πέρα από όλα τα άλλα, αυτό που μου αφήνει προσωπικά ένα ταξίδι στο εξωτερικό είναι ότι σε κάνει να αλλάζεις λίγο το πως βλέπεις τα πράγματα. Εδώ μου έκανε εντύπωση το ευ ζειν τους που έχει να κάνει με τη δημιουργική απασχόληση και την άθληση. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια: